Rīsu miltu ābolkūka


''Paņem ābolus, izcepsi ābolkūku!''
''Neņemšu. Es necepu un neēdu.'' :)  Raksturīgs rudens dialogs...

Labi, šī diena būs izņēmums :).

Izcepu es ābolkūku.

Vajadzēs-

1) ~ 80 gr rīsu miltu, pievienoju arī tk cepamā pulvera,
2) ~ 100 gr brūnā cukura,
3) ~ 100 gr piena,
4) 2 olas,
5) 4 ēdamkarotes neitrālas garšas eļļas,
6) sasmalcinātas mandeles,
7) kanēli,
8) šķipsniņu sāls.

Daru tā-

Sakarsēju cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Samaisu mīklu- olas, cukuru, pienu, eļļu, miltus, sāli, nedaudz kanēli (man, kā parasti, klāt arī šķipsna garšvielu maisījuma ''Garam masala'').  Atstāju mīklu uz 15-30 minūtēm. 

Nomizoju ābolus, izņemu serdītes, sagriežu mazos gabaliņos. Beru mīklā, samaisu. Pārkaisu ar mandelēm, brūno cukuru un kanēli.

Izklāju  veidni ar cepamo papīru, leju tajā mīklu un- cepeškrāsnī iekšā! Cepu ~ 40 minūtes. 

Māja smaržo pēc kanēļa un rudens!  Lai jums... sirsnīgi :)




Komentāri

Anonīms teica…
Aijiņa, mīļā māsīciņa, cik šis izskatās gards un silts ēdiens!
Aija Elliņa teica…
Jā, māsīciņ, kad bildēju vēl nebija atdzisis! :) Garšīgs ar saldējumu, starp citu!