Svētku kuličs maizes cepamajā krāsnī
Gandrīz var teikt, ka Lieldienas aizvadītas. Diena bija patiešām burvīga, ceru, ka visi to izbaudīja pilnībā!
Vakar pa dienu, gatavojoties svētkiem, ''pajautāju'' meklētājam www.yandex.ru kuliča, ko cep maizes cepamajā krāsnī recepti... Biju gluži vai nelaimīga, jo sameklēto recepšu daudzums bija tik iespaidīgs, ka nezināju, ko izvēlēties. Tad nu izvēlējos pirmo, kas iepatikās... Varbūt varat pamēģināt vēl šajās Lieldienās, varbūt noderēs nākamajās.
Vajadzēs-
1) 200 ml ūdens,
2) tējkarote sāls,
3) 75 g cukura,
4) 100 g sviesta,
5) 1 liela ola,
6) tējkarote kanēlis,
7) tējkarote kardamons,
8) 500 g kviešu milti,
9) pusotra tējkarote sausais raugs,
10) 175 g rozīnes (man uz pusi ar žāvētām dzērvenēm),
11) pūdercukurs un citrona sula glazūras veidošanai, cukura rotājumi pārbēršanai.
Pamatprogramma, vidējā garoza. Ja mīklas mīcīšanas laikā liekas, ka nesaveļas smuka bumba, kas atlec no cepšanas tovera malām, tad pieber nedaudz miltus klāt.
Nobaudiet svētku kuliču! Priecīgas Lieldienas!
Komentāri