Kūka, kuru jubilārs nepagaršoja
Vakar vīram bija dzimšanas diena. Protams, jātaisa kūka! Tas nekas, ka Reinis kūkas neēd. Toties mēs pārējie- ēdam! :) Tad nu arī kūku taisam pēc savas gaumes. Šoreiz nedaudz atšķirīgi ir tas, ka biezpiena kūkas vidiņā ir arī želejas kārta. Ļoti garšīgi un atsvaidzinoši karstā vasarā!
Vajadzēs-
1) krēma kārtai- 1 kg biezpiena (man- vājpiena),
1 glāzi saldā 35 % krējuma,
cukuru pēc garšas- receptē- 0.75 glāzes,
2) pamatnei- 2 glāzes sadrupinātu cepumu,
100 gr sviesta,
3) želejas kārtai- 500 gr sulas,
40 gr želatīna,
es izlīdzos ar gatavo zemeņu želeju no veikala.
4) rotājumam- zemenes,
piparmētru lapiņas,
nedaudz cukuru un
10 gr želatīna.
DARA TĀ
Uztaisa no gatavā maisījuma želeju, ieliek ledusskapī sastingt. Ja izmantojat sulu, tad- ar 250 gr ūdens aplej 40 gr želatīna. Ļauj uzbriest, izšķīdina. Sulu sajauc ar pusi no šī maisījuma. Liek ledusskapī sastingt.
Sadrupinātos cepumus sajauc ar izkausētu sviestu. Izliek kūku formā ar noņemamām malām. Ieliek 200 grādu sakarsētā cepeškrāsnī un kādām 15 minūtēm.
Sajauc biezpienu ar cukuru un saldo krējumu. Sajauc ar virtuves slotiņu (vai kā tas rokas putotājs saucas... pēkšņi apjuku!). Piejauc klāt atlikušo pusi no želatīna šķīduma.
Atdzisušai cepumu pamatnei liek virsū sastingušu un gabaliņos sagrieztu želeju un visu pārlej ar biezpiena masu.
Rotā ar zemenēm un piparmētru lapiņām. Ja vēl gribas ņemties, tad uzbriedina 10 g želatīna, aplejot ar pusglāzi ūdens. Izšķīdina. Iemērc zemeni un tad to apvārta cukurā! Mēs tā darījām. Ir aizdomas, ka tieši dēļ šī visa bērni gribēja šo kūku! :)
Komentāri
paliekam rankā līdz otrdienai, jo pirmdien svinam nelielu pasēdēšanu mazākajam brālēnam Sandim. un manā pārziņā ir kūkas cepšana :)) nu šī kā reiz laikā nāk :D
Madara, izmēģini, man jau liekas, ka arī nav gatavošanā sarežģīta! :)
Man vakar nebija zemeņu kūka, bet pirmo reizi dzimšanas dienā - melleņu. :)
Ārprāts, bet zemenes taču drīz būs cauri. Skatoties uz Tavu kūku saprotu, ka tik sen neesmu tikusi uz tirgu.. Jālabo tas.
Kad izlasīju nosaukumu, nodomāju, ka kūka apēsta, jo pats jubilārs nav paspējis, cik tā gardi aizgājusi... :D
Daiga, tik traki nebija, kūka sanāk diezgan liela, nemaz tik viegli nevar apēst! :)