Auzu pārslu kūka ar bumbieriem
Oriģinālā recepte ir no žurnāla Ievas māja un tajā ir izmantotas plūmes. Tā kā plūmju mums šogad nav un nebūs, bet labi cilvēki pacienāja ar bumbieriem, tad sanāca bumbierkūka :).
Vajadzēs-
oriģinālā recepte paredzēta 12 gabaliņiem, es taisīju pusi, šeit- oriģinālais daudzums
1) 450 g plūmju (man- tik bumbieru, lai nosedz visu kūku),
2) 300 g brūnā cukura (man- baltais un mazāk),
3) 350 g sviesta,
4) 300 g ātri vārāmo auzu pārslu,
5) 150 g miltu,
6) 100 valriekstu (šoreiz iztiku, jo mājās nebija),
7) 4 ēdamkarotes gaišā sīrupa (mājās nebija, izlīdzējos ar ēdamkaroti medus, izšķīdinātu 3 ēdamkarotēs ābolu sulas) :),
8) 1 tējkarote kanēļa,
9) 1 tējkarote malta ingvera,
10) pūdercukurs pārkaisīšanai (nav obligāti).
Plūmes pārgriež uz pusēm, izņem kauliņus. Es nomizoju bumbierus un sagriežu plānās neregulāras formas šķēlītēs.
Auzu pārslas sajauc ar miltiem, sasmalcinātiem riekstiem un cukuru. Pievieno mīkstu sviestu un sīrupu un visu labi samaisa. Tā kā neizlasīju visu recepti līdz galam, mīklai pievienoju arī ingveru un kanēli, lai gan tas bija jākaisa virsū uz plūmēm/bumbieriem :).
Pusi mīklas izklāj uz cepamā papīra veidnē. Man mīkla sanāca diezgan pabieza, tad to tā kārtīgi izmīcīju pa veidni vēlamajā formā. Pa virsu liku bumbierus. Nedaudz aplaistīju ar ķiršu ievārījuma sīrupu, gribējās sarkano krāsu kūkā :).
Otru pusi mīklas liek pa virsu plūmēm/bumbieriem.
Liek sakarsētā krāsnī, 200 grādos cep 45-50 minūtes. Es- karstākā un īsāku laiku.
Mmmm, riktīgi garšīga un ne sevišķi veselīga tāda kā drumstalu kūka sanāk! Vienīgas mierinājums, ka miltu vietā ir daudz auzu pārslas. Pamēģiniet, tiešām teicams našķis!
Komentāri
Sasmējos par to neveselīgumu - šobrīd skatos vienu Krievijas seriālu kurā māte ar savu pieaugušo meitu ik pa laiciņam našķojas ar kūciņām un aprunā šo neveselīguma tematu:)))
Nē, bet vispār man ir pāris tādas receptes, kurās miltu vietā ir auzu pārslas un visas ir ļoti ok! :)