Ķirbis- stiprais jeb paslēpiet to no manis!
Te ir vēl viens ķirbja ēdiens, kuru varu izbaudīt pateicoties dizaineres Vīvas Ieviņas laipnībai. Vīva pati ir liela ķirbju audzētāja, tādēļ arī zina daudz šādas brīnišķīgas receptes un šos ēdienus gatavo savai ģimenei.
Recepte paredzēta vārīšanai 10 litru katlā, kas piepildīts līdz malām ar rīvētu ķirbi. Es vārīju 5- litrīgajā katlā, attiecīgi visas sastāvdaļas samazinot uz pusi.
1) Uz pannas apcep eļļā kādus 6 sīpolus,
2) tiem uzlej 1/2 litra tomātu pastas un saldās paprikas granulas vai pulveri (paciņu),
3) ja veidojas par biezu, var pieliet nedaudz ūdens un liek lielajā katlā,
4) liek katlu pilnu ar sarīvētiem ķirbjiem,
5) pievieno ~ 3 ēdamkarotes sāls un cukuru 2-4 ēdamkarotes,
6) pievieno kafijas dzirnaviņu malumu ar kadiķogu un ķimeņu maisījumu (kadiķogas pirku Centrāltirgus garšvielu stendā),
7) pievieno kādu tējkaroti ingvera pulvera,
8) mazliet ķiploku pulvera (vai granulas),
9) kādu sauju selerijas lapiņu saberztu (man- kaltētas selerijas sakne),
10) mazliet kaltētus pētersīļus un nedaudz dilles (man- saldēti),
11) nedaudz malta kardamona,
Te nu jāsāk garšot un jāmēģina sajust, vai vēl kaut kas netrūkst no tā, kas jau ir pievienots :). Varbūt vajag vēl nedaudz eļļas, varbūt ūdens, varbūt neko.
Beigās pielej nedaudz etiķa, bet tā, lai nav pārspīlēta etiķa garša un nav pārāk stiprs. Liek verdošu cepeškrāsnī izkarsētās burkās, vākus ciet un gatavs!
Jāatzīstas, ka šis ir mans mīļākais šī gada ķirbja ēdiens. Ēdu to gan kā mērci pie otrā ēdiena, gan uz maizes kopā ar kausētu sieru (fotogrāfijā) un arī ejot garām ledusskapim ar karoti no burkas :D.
Komentāri