pirmdiena, 2013. gada 15. aprīlis

Humoss


Beidzot saņēmos un arī es uztaisīju pati savu humosu (citur internetā sauktu sākot no veģetāras pastētes līdz zirņu smēriņam) :). Sauc kā gribi, bet garšīgs sanāca! Atšķirībā no pirktā, pats vari savas garšas kombinācijas variēt pēc patikas. 

Uz nakti ūdenī iemērkt turku zirņus. Es paņēmu kādus 250 gr. 

Varīt, līdz mīksti. Noliet ūdeni, nedaudz atdzesēt. Likt blenderī  (vai virtuves kombainā), pievienot nedaudz ūdeni, pāris ēdamkarotes sezama pastas (šodien Stockmann nopirku šādu)-


Piespiest vairākas ķiploka daivas, citrona sulu, pasālīt un pievienot nedaudz olīveļļu. Sākt maisīt blenderī. Ja par biezu, pieliet vēl nedaudz ūdens. 

Ņamm! Man vislabāk garšo pārsmērēts kādai sausmaizei. Bet tas ir gaumes jautājums. 

Lai labi garšo! 


5 komentāri:

Irēna teica...

Jā, šīs ir varens produkts!

Irēna teica...

Varbūt tomēr jāpārceļas tuvāk Tev? :):)

Aija Elliņa teica...

Padomā par to! :)

Ilze teica...

mmmmmmmm....

Anonīms teica...

ES jau 2 gadus taisos uztaisīt, bet tas ir tik sarežģīti, tik daudz dažādas nezināmas komponentes, ceru, ka rīt paliks pagaršot.