Humoss
Beidzot saņēmos un arī es uztaisīju pati savu humosu (citur internetā sauktu sākot no veģetāras pastētes līdz zirņu smēriņam) :). Sauc kā gribi, bet garšīgs sanāca! Atšķirībā no pirktā, pats vari savas garšas kombinācijas variēt pēc patikas.
Uz nakti ūdenī iemērkt turku zirņus. Es paņēmu kādus 250 gr.
Varīt, līdz mīksti. Noliet ūdeni, nedaudz atdzesēt. Likt blenderī (vai virtuves kombainā), pievienot nedaudz ūdeni, pāris ēdamkarotes sezama pastas (šodien Stockmann nopirku šādu)-
Piespiest vairākas ķiploka daivas, citrona sulu, pasālīt un pievienot nedaudz olīveļļu. Sākt maisīt blenderī. Ja par biezu, pieliet vēl nedaudz ūdens.
Ņamm! Man vislabāk garšo pārsmērēts kādai sausmaizei. Bet tas ir gaumes jautājums.
Lai labi garšo!
Komentāri