Šķiro!


Vakar Kristians, nākot no skolas stāsta, ka piedalīsies talkā. Prasu- kur? Tepat, ielu tīrīšot un pagalmu :). Esot skolā runājuši par talku. Spriežam, ja visi būtu apzinīgāki un nemēslotu, tad talku nemaz nebūtu jārīko... Vēl mani bērni lieto no vienas puses aprakstītas papīra lapas un viņiem liekas dīvaini, ka par to runā skolotāja radošajā nodarbībā, viņiem tas liekas pašsaprotami. Reiz pat Kristians izpildīja kādu zīmēšanas mājasdarbu uz aprakstītas lapas tīrās puses, tad gan es sabijos, vai skolotāja to sapratīs... Arī kartonus mēs ārā nemetam, ja ne savādāk, tad iekuram noderēs vienmēr (kas, protams, nav aktuāli tiem, kam pilsētas apkure). Bet varbūt kādam draugam ir malkas katls vai krāsns, viņam varat atdot nevajadzīgos papīrus un kartonus! 

Man patīk visādi zilonīšu attēli! Un tēja man garšo, tādēļ šādi kartoniņi man ir sakrājušies vairāki. Uztaisīju grāmatzīmi. Ja nu gadījumā aizmirsīšu to bibliotēkas grāmatā un atdošu prom, tad nākamais lasītājs vismaz nesaņems grāmatu ar saburzītu lapeli uz kura rakstīts- nopirkt desu (man vienreiz tā gadījās) :). 


Lasi grāmatas, izmanto kartonus radoši un lai mums prieks par pavasari! 




Komentāri

Irēna teica…
Laba! Vispār šķirošana ir pilnīgi nepieciešama un atbalstāma, bet tikko tu cilvēks domā par mazāku mājokli un ieraugi, cik daudz krāmu esi sakrājis ar domu-"gan jau noderēs kādam projektiņam", tā pārņem šausmas...:) labi, ka vēl draudzenei noderēs iekuriem :):)
Bet tā varbūt nav slikta doma"aizmirst" katrā bibliotēkas grāmatā pa skaistai grāmatzīmei. Lai nākamajam lasītājam prieks , un tu pats esi atbrīvojies no kāda "Krāma" un izdarījis labu darbu:)
Aija Elliņa teica…
Fantastiska ideja! :)
Anonīms teica…
Malacis Aijuk, es atceros kā bērnībā tu laboji saplēstās bibliotēkas grāmatiņas, neviens tev to nelika, tā bija tava iniciatīva, Jā Kika man vakar jautāja vai es braukšot pie viņa talkot, es teicu , ka man ir pašai sava darba fronte.
Aija Elliņa teica…
Nu kā tad tā, varētu arī pie mums patalkot :)
Sigita teica…
Vēl esmu neziņā par Lielo talkošanu - piedalīties vai nē? Bērns jau otro gadu par to ieminas, un tas arī vērā ņemams fakts, jo tik čakls uz tīrīšanu nemaz nav, bet, domāju, ka arī nemēslo uz ielas. Man nav gluži pieņemama tā situācija, ka jātīra citu piedrazotais.
Citādi, arī mēs, Aija, savā ģimenē dzīvojam līdzīgi: izmantojam, ko vien var turpināt izmantot!
Bet ir arī kā Irēnas aprakstītajā, ka ir pienākušas šausmas! Pēc tā esmu piespiedusies šo to nekrāt.
Diāna teica…
Forši. Bet man liekas aizraujoši arī lapiņa "nopirkt desu".
Sarkanā Biete teica…
Nosmējos par atgādinājumu nopirkt desu:):) Man ļoti patīk šādas iepriekšējo lasītāju atstātās liecības. Es nesen paņēmu grāmatu, kur iekšā bija zīmīte ar tekstu "Bob was wrong". Vēl joprojām lauzu galvu, par ko tad īsti viņam nav bijusi taisnība, un kas tas Bobs vispār ir :)
Aija Elliņa teica…
ā, nu re- otrs variants, nevis Irēnas piedāvātais- uztaisīt grāmatzīmi un speciāli atstāt grāmatā, bet tieši uzrakstīt kādu vēstījumu nākamajam lasītājam! :))))

Sigita, mēs jau arī savā pagalmā un ielas daļā talkosim, es tā domāju, ka mums pietiek ko vākt, uz ielas pie sētas katru rītu ir kāda šņabja pudele vai alus bundža, ko savākt aiz tiem, kas ''labi atpūtušies pa nakti ''...
Ilze Lipska teica…
Es ar tēju paciņas sagriežu un izmantoju kā grāmatzīmes, bet tā pa vienkāršo :) iesiet striķīti un bumbiņu man nebij ienācis prātā, bet droši, ka tamdēļ, ka man tādi sīkumi mājās nav.

Un ideja par grāmatzīmju atstāšanu tiešām jauka :)
RitaGri teica…
Tev veiksmes grāmatzīme, jo zilonim snuķis uz augšu!
Mani tracina, ja grāmatā lapas ieloka, un ja vēl atļaujas to darīt bibliotēkas grāmatās! Tāpēc man pašai ir jau paliela grāmatzīmju kolekcija. Neapzināti esmu iespaidojusies no kādas vēstuļdraudzenes. Ir doma beidzot visas parādīt savā blogā. Jo ir ļoti dažādas. Un tagad vēl būs pašas austa!
Es talkošu ap savu māju! Neesmu piedrazojusi, bet zālīte jāuzirdina, kastaņas lapas jāsaliek kompostā un vēl citi darbiņi.
Aija Elliņa teica…
Rita, lūdzu publicē grāmatzīmju kolekciju, gribās redzēt! :)
Sandra teica…
Man ļoooti patīk ideja par grāmatzīmi.. un arī tā doma, atstāt speciāli grāmatās.. otrā pusē var uzraksīt- zaļā grāmatzīmē.. vai dzīvosim zaļāk.. nu kaut kā tā...
Kaut gan meita saka, ka jāņem ārā, bet nu viņa tagad zināšot un neņemšot.. sapratīšot ka tā ir akcija :D :D
meituce strādā nacionālajā bibliotēkā...

man parasti grāmatzīmju pietrūkst.. ļooti daudzās grāmatās man stāv pat vairākas grāmatzīmes.. tāds kuras ir kaudzītē pie gultas.. bet vispār, grāmatzīmes iekrājas...

Par talkošanu.. jā, man arī kādreiz bij šoks, kad pagastā rīkoja talku .. bērni no privātmājām gāja talkot, bet no daudzstāvenēm neviens!!- atnākot mājās stāsta, ka tīrījuši ap daudzstāvenēm pagalmus... skumji...

mūsmājās tieši tāpat- tiek šķiroti, papīrs ir kā kurināmais, bet kastītes, kartons, krājas iekš viena skapja- ja nu noder.. bet vispār, būtu interesanti uzzināt, kas vēl ir tās lietas, ko nemetat ārā ar domu, ja nu noder???
man piemēram krājas gan spuldzītes, gan maizes maisiņi.. bet tie ir ar konkrētu domu..

jau sen domāju par šo tēmu ierakstīt blogā, bet nu laikam tas būs jāizdara... ;)
.
Aija Elliņa teica…
Sandra, noteikti vajag uzrakstīt, daudziem tas būs interesanti! :)