Tvaicēti dārzeņi ar siera-diļļu mērci


Man nav nekādu smalku tvaicēšanas iekārtu mājās, toties es dažreiz skatos Džeimija Olivera raidījumus. Un tad es no tiem šo to arī iemācos. Piemēram, tvaicēt dārzeņus caurdurī. 

Vajadzēs- katlu un caurduri


Ideāli, ja abu  diametrs sader. Šiem sader, it kā būtu radīti viens otram. 


Sagriežu dārzeņus, katlā ieleju nedaudz ūdens, lieku uz uguns un pārsedzu ar vāku. 


Pielieku arī garšaugus (pēc noskaņojuma).


Tvaicēju, kamēr dārzeņi mīksti. 

Iespaidi- protams, garšu nevar salīdzināt ar to, kādi ir ūdenī apvārīti dārzeņi!  Tā ir intensīvāka, izteiktāka un bez ūdeņainības. 

Klāt ātri uztaisāma mērce, kuras sastāvā ir saldais krējums, rīvēts cietais siers, svaigi spiestas ķiploka daiviņas, dilles un jūras sāls (proporcijas variējamas pēc noskaņojuma). 


Lai garšo! 





Komentāri

Irēna teica…
Burvīgi! Jāmeklē caurduris! laikam būs jāiet uz veikalu ar katliņu!!:)
Anonīms teica…
Ha, ha, hā, tā kā Bīns ar zivi pēc pannas. Nu gudra meitene, būs jāpamēģina, domāju, ka jābūt baigi garšīgi.
RitaGri teica…
Izklausās ļoti labi, bet man alumīnija un plastmasas caurduri... Arī ar katlu jāiet uz veikalu!
sapņunamiņš teica…
Noteikti,ka arī vitamīni tādos dārzeņos paliek daudz vairāk nekā ūdenī vārītos. MMmmm...ņammmma....
Anonīms teica…
Jau 2 dienas gatavoju pēc šis vienkāršās un ideālās tehnoloģijas, paldies Aijiņa, ka padalies ar tautu!
Aija Elliņa teica…
Lūdzu, Tauta! :)
... man jau arī patīk, tvaicēju pat kartupeļus un kāpostus :)