''Mēģināts'' šoreiz galīgi ''nav zaudēts''
Saskatījusies un salasījusies Gvinetas Paltrovas pavārgrāmatā ''Sava tēva meita'' daudzas receptes, kurās ir izmantoti plēkšņu kviešu milti, salasījusies internetā par to slavējamajām īpašībām, vakar tos pavisam nejauši ieraugu Stockmann veikalā. Ir nopērkami pat divu dažādu ražotāju izstrādājumi.
Šodien mēģinu, kas iznāks, ja cepšu plēkšņu kviešu kēksiņus. Sanāk pat ļoti labi!
Vajadzēs-
1) 3 olas,
2) 100 gr cukura,
3) 100 gr plēkšņu kviešu miltu,
4) 100 gr samaltus lazdu riekstu,
5) 50 gr neitrālas garšas eļļas (man vīnogu kauliņu),
6) šķipsnu sāls,
7) šķipsnu Garam masala garšvielas,
8) 1 1/2 tējk. cepamā pulvera,
9) rozīnes vai kaltētus ķiršus vai dzērvenes...
Daru tā-
Sakuļu olas ar cukuru, pievienoju visas pārējās sastāvdaļas. Cepu iepriekš līdz 180 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī. Gatavību pārbaudu ar koka irbulīti. Kad mīkla neturas pie kociņa, ir gatavs.
Labu apetīti!
Un piedodiet par bilžu kvalitāti, fotoaparāts joprojām atvaļinājumā ASV :).
Komentāri