Ja garšo ziedkāposti


Te viens ēdiens, kas nu jau visai plaši pieminēts dažādās kulinārās e-lapās, bet tagad varu dalīties arī personiskā pieredzē. Cepam plāceņus no ziedkāpostiem!

Vajadzēs-
1) vienu ziedkāposta galviņu (vai nu apnicis ēst saldētos dārzeņus visu ziemu vai kā, bet nesen lielveikalā pirktais man likās nu tik garšīgs!!!),
2) 2 olas,
3) garšvielas pēc izvēles,
4) es pievienoju pāris ēdamkarotes zirņu miltu, bet citās receptēs šī sastāvdaļa nav izmantota.

Daru tā-
Virtuves kombainā ātri un sīki sasmalcinu svaigu ziedkāpostu, kas iepriekš sagriezts gabaliņos. Lieku katlā, apleju ar ūdeni, pieberu nedaudz sāls un vāru minūtes 5, ne vairāk. Noleju ūdeni un vārīto masu lieku marlē un sietiņā, lai kārtīgi notek viss liekais šķidrums.

Lieku šo masu bļodā, pievienoju divas olas, garšvielas pēc noskaņojuma. Šoreiz tie bija sasmalcināti saulē kaltēti tomāti eļļā, kas katram ēdienam piešķir neatkārtojamu garšu. Visu kārtīgi samaisu. Šajā brīdī man likās, ka masa ir par šķidru un es pievienoju pāris ēdamkarotes zirņu miltu. Varbūt labi nenospiedu šķidrumu... 

Ar rokām veidoju plāceņus un lieku sakarsētā cepeškrāsnī cepties. 



Kad plāceņi paliek zeltaini brūni, tie ir gatavi. Pielietojums- pēc noskaņojuma, vienreiz ēdu ar siera salātiem



Citreiz uzcepu elektriskajā griliņā kā karstmaizi- pa vidu diviem plāceņiem liku tomātu pastu un sieru... tikai maizes vietā bija ziedkāposts!  



Neticami gardi! 



Komentāri

Irēna teica…
izskatās vilinoši!
Aija Elliņa teica…
Tu mani reiz iedrošināji sakot, ka Tava meitiņa cep picu ar ziedkāposta pamatni! :)
Anonīms teica…
ak kungs, tam nu gan jābūt kautkam izcilam, es kādreiz jaunībā cepu kāpostu karbonādes , arī bija garšīgi
Līdaciņa teica…
Esmu nopirkusi zirņu miltus. Varēšu izmēğināt ar šo recepti!
Aija Elliņa teica…
Līdaciņa, es ik pa laikam kaut ko gatavojot piešauju klāt zirņu miltus, lai (kāda masa) labāk kopā turas vai lai nav par šķidru utt. :)