Ļoti sens nieciņš- grāmatzīme

Šodien manu vecāku mājās pamanīju kādu lietu, kas manī atsauca sentimentālas atmiņas.

Kad lielākajam bērnam bija kāds pusotrs gadiņš, mēs īsinot laiku, taisījām grāmatzīmītes. Paņēmām platu līmlenti, sauktu par skoču :), nogriezām divus gabaliņus grāmatzīmes garumā. Tad bērns ilgi un dikti izvēlējās 3 dzijas kamoliņus. Mēs uzlīmējām šo dziju gabaliņus uz līmlentes un otru līmlentes gabaliņu uzlīmējām virsū. Mēģinājām tādu kā puķīti uztaisīt. Tā bija vesela ceremonija! :))))

Pagājuši kādi četri gadi un izrādās, ka mūsu grāmatzīmīte ne tikai ir saglabāta, bet pat pilda savas funkcijas. Patīkami!

Komentāri

Inese teica…
Ļoti skaista, un ideja tik superīga. Līmlentei gan tas mīnuss, ka tā dzeltē - bet no grāmatzīmītes gatavotāju mīļuma viedokļa tas nu ir tāāāds sīkums :)
Antra teica…
Pat prātā nebūtu ienācis šādi izlietot līmlenti! Varu iedomāties sentimentālo atmiņu atausmu. Es jau laikam būtu apraudājusies :)
Aija Elliņa teica…
Paldies!
Zini,Inese, vispār tur tā grāmatiņa ''Lieti nāk'', tai gan lapas ir nodzeltējušas, jo tā ir ļoti sena mūsu mājās :), bet līmlente, kā par brīnumu nav! Varbūt uz bildes neredz,bet es pati brīnījos, ka it kā vakar taisīta! :)

Jā, Antriņ, biju tuvu tam! :) Un iedomājos- ai, kāds Kristianiņš tad bija vēl maziņš! Un kādam jau viņš arī tagad vēl liekas maziņš, bet man jau liekas tāds liels un prātīgs :)))))
Anonīms teica…
nu šī grāmatzīmīte tiek intensīvi izmantota un ir ļoti mīļa, dāvaniņa no Kikas, viņam tādas lietas un nodarbes patika jau no agras bērnības, arī kad lasa priekšā grāmatiņas, parasti maziem bērniņiem tas ātri apnīk
Aija Elliņa teica…
Viņš mums ir melanholiskā temperamenta pārstāvis ar labi un ilgi noturīgu uzmanību... atšķirībā no daža cita, kas gatavs pa sienām skraidīt :)))))))