Piena ķīselis ar zemenēm
Kad biju uzrakstījusi šīs receptes melnrakstu, ievēroju, ka Ilze no absolutsed ir ''izsludinājusi'' jaunu ballīti- šoreiz zemeņu! Un ballītes taču mums patīk, vai ne? :) Nezinu gan, vai mani ar tik vienkāršu recepti ielaidīs ballītē, bet tā noteikti noderēs, ja zemeņu maz, bet kādu našķi ar tām gribās.
Vajadzēs-
1) 1 l piena,
2) 4 ēd.kar. medus,
3) 4 ēd. kar. cieti,
4) 2 ēd.kar. cukura (bet katrs jau, protams, vadās no savām garšas izjūtām).
DARU TĀ
Medu izkausē 100 gr silta ūdens. Pakāpeniski tajā izšķīdina cieti. Uzvāra pienu, pievieno izkausēto medu un cieti. Pievieno cukuru. Maisot vāra, kamēr sabiezē. Atdzesē. Ēd ar zemenēm, atdzisušu vai vēl nedaudz siltu.
Oriģinālā recepte ir ar rozīnēm un publicēta žurnālā ''Škola Gastronoma. Ukrainskaja kuhņa'' N.12 (92) 06/2010.
Komentāri
Nav tik traki! :)
Un visfantastiskākās receptes taču vienmēr ir arī elementārākās!
Un visfantastiskākās receptes taču vienmēr ir arī elementārākās!
Irēna, varam arī 30 grādos ēst ķīseli! :)
Ilze, paldies! :)