Rabarberu kūka- ballīte turpinās!
Teicu jau, ka meklēju ko īpašu! No vienas puses varētu teikt, ka tāda drumstalu kūka vien šī ir. No otras puses- receptē mani piesaistīja lielais garšvielu daudzums un ļoti gribējās to izmēģināt!
Recepti noskatījos šeit. Un ja jau mūsu klimats teju sāk līdzināties Indijas klimatam, kas zina, varbūt arī garšas kārpiņas neprotestēs pret austrumu garšvielām.
Vajadzēs-
Mīklai-
1) 200 g sviesta,
2) 250 g brūnā cukura,
3) 3 tējk. cepamā pulvera,
4) 400 g miltus,
5) 400 g piena,
6) 1 tējk. kanēli,
7) 1 tējk. kardamonu,
8) 1 tējk. kurkumu,
9) 1/2 - 1 tējk. Garam Masala garšvielu maisījumu (pirku veikalā Hanuman) .
Rabarberu liekam pa virsu. Sakarā ar ārkārtīgi švako rabarberu ražu, pievienoju arī sasaldētas mellenes.
Drumstalām-
1) 100 g sviestu (cietu un aukstu),
2) 100 g cukuru,
3) 100 g miltus.
Pārkaisīšanai-
1) riekstus vai mandeļu skaidiņas, kokosriekstu skaidiņas, drupinātus Indijas riekstus vai ko citu, kas pieejams. Man šoreiz- kokosriekstu skaidiņas.
DARA TĀ
Uzkarsē sviestu un pieliek klāt visas garšvielas.
Drumstalām paredzēto sviestu savieno ar cukuru un miltiem, sajauc, kamēr izveidojas drumstalas.
Atsevišķi samaisa miltus, cukuru, cepamo pulveri, pievieno pienu un sviestu ar garšvielām, pārklāj ar rabarberu un/vai ogām, tad pārkaisa ar drumstalām un riekstiem (kokosriekstu skaidiņām manā gadījumā).
Liek sakarsētā cepeškrāsnī aptuveni 200 grādos un cep aptuveni 50 minūtes.
Gatavs! Man ļoti garšoja. Nekas man netraucēja, garšvielu nebija par daudz. Bet, pieļauju, ja kādam nepatīk eksperimenti, pielieciet vien kanēli un arī būs labi!
Jauku rabarberu laiku!
Komentāri
cik Tev dzīvoklī temperat.?? Nezinu, kur man stāv istabas termometrs, bet, šķiet, ka mazāk par 28 gr. nav