Ak, šis ķirbis...
Nevaru nociesties, man jums jāpastāsta par vienu brīnišķīgu saldā ēdiena recepti. Paldies dizainerei Vīvai Ieviņai, ar kuru iepazinos Cimdudukša grāmatiņas atvēršanas svētkos. Viņa man laipni atsūtīja šo recepti, lai gan liedzās būt par tās autori- kā jau tas dažreiz notiek arī Vīva to ieguvusi no draudzenes, bet draudzene varbūt no citas draudzenes utt...
Vajadzēs (lielam apjomam, ja taisāt vienai reizei, lūdzu samaziniet daudzumu)-
1) aptuveni 3 kg ķirbi,
2) aptuveni 1 kg citronus,
3) 1-1,5 kg ievārījumu cukura.
DARa TĀ
Nomizo citronus, sagriež mazos gabaliņos, izņem sēklas. Liek katlā, ber klāt cukuru un vāra. Kad viss kārtīgi uzvārījies un burbuļo, liek klāt mazos gabaliņos sagrieztu ķirbi. Pagaida, kamēr sāk kārtīgi vārīties un viss, gatavs!
Manas variācijas- kad savārīju citronu ar cukuru, ieliku masu blenderī un mazliet sakūlu, jo manā mājā visi ''baidās'' no miziņām :), tad liku ķirbi klāt. Kad ķirbi pieliku, uzvārīju, pavārīju tomēr dažas minūtes, uzreiz neņēmu nost.
Sanāk ļoti garšīgi, pēc citroniem garšojoši augļi (neskatoties uz to, ka ķirbis ir oga?) patīkami skābenā želejā. Ēdam ar uzputotu saldo krējumu (ar cukuru) un apgrauzdētām auzu pārslām ar rozīnēm.
Domāju, ka garšīgi būtu arī ar šo saldā krējuma krēmu vai ar rīsu krēmu.
Izbaudām ķirbju laiku!
Komentāri
Mani tikai mazliet apbēdina lielās ķirbju ogas posts vienmēr tapt nomāktai. Mēs taču darām visu, lai tā dabīgo garšu ar k-ko "uzlabotu". ;cP