Svētdienas rītā smaržo māja...
... pie nosacījuma, ka tas, kurš atbildīgs par brokastīm, ir piecēlies nedaudz agrāk un ielicis cepeškrāsnī cepties kaut ko garšīgu :).
Šorīt cepu savu mūžveco un pārbaudīto biezpiena sacepumu, kura recepte ir arī publicēta blogā. Gribēju tikai pastāstīt, ka šī recepte labi pacieš dažādas izmaiņas un piedevas. Tātad šoreiz bija tā-
1) 4 olas,
2) 6 ēdamkarotes cukura,
3) 6 ēdamkarotes pilngraudu mannas (pirku Biotēkā),
4) kāda pusglāze ķirbja biezeņa,
5) 500 gr biezpiena,
6) naža gals sāls,
7) vaniļas cukurs,
8) rozīnes (vai melnās plūmes vai apelsīnu sukādes utt. utt.).
Visas sastāvdaļas sajauc un cepeškrāsnī iekšā!
Klāt ķīselis, vārīts no saldētām upenēm, smiltsēršķiem un dzērvenēm + ūdens + cukurs + kartupeļu milti.
Jauku un mierīgu un garšīgu svētdienas vakaru!
Komentāri