Zirņu miltu pankūkas
Vai var just, ka esmu mājās ar saslimušu bērnu? :) Jau trešā ziņa šodien! :) Sakrājies daudz sakāmā...
Šoreiz kāda recepte. Zirņu miltu pankūkas. Recepte no grāmatas ''Vēdiskā veģetārā pavārmāksla''. Precīzu recepti varat apskatīt rakstiņa beigās. Mans variants ir šāds (sanāk 3 palielas pankūkas).
Lielā bļodā beru pusglāzi zirņu miltu un ēdamkaroti kviešu miltu. Pievienoju pa šķipsniņai maltas ķimenes, kurkumu, čili piparus, asafetīdu (pēc vēlēšanās), mazāk kā pustējkaroti sāls, pustējkaroti malta koriandra un kārtīgu šķipsnu saldētu, sagrieztu pētersīļu lapu. Maisot pieleju klāt nedaudz ūdens un eļļas (tā ir mana variācija, patīk, ka eļļa padara mīklu tādu kā vijīgāku). Pielieku klāt kādas divas ēdamkarotes sasmalcinātus, konservētus tomātus. Pievienoju iepriekš izvārītus, sagrieztus ziedkāpostus (nedaudz) un sagrieztus šampinjonus un papriku (kādus dārzeņus pievienojat, tā ir pilnīga improvizācija- tādus, kā gribas vai kādi ir mājās). Viegli samaisu mīklas sastāvdaļas un lieku uz pannas un cepu no abām pusēm, kamēr gatavas.
Kā redzat- pankūkas bez olām un pilnīgi minimālu kviešu miltu klātbūtni!
Labu apetīti!
Solītais receptes oriģināls-
Zirņu miltus pirku xxx Maximā.
Komentāri