Zirņu miltu pankūkas


Vai var just, ka esmu  mājās ar saslimušu bērnu? :) Jau trešā ziņa šodien! :) Sakrājies daudz sakāmā... 

Šoreiz kāda recepte. Zirņu miltu pankūkas. Recepte no grāmatas ''Vēdiskā veģetārā pavārmāksla''. Precīzu recepti varat apskatīt rakstiņa beigās. Mans variants ir šāds (sanāk 3 palielas pankūkas).

Lielā bļodā beru pusglāzi zirņu miltu un ēdamkaroti kviešu miltu. Pievienoju pa šķipsniņai maltas ķimenes, kurkumu, čili piparus, asafetīdu (pēc vēlēšanās), mazāk kā pustējkaroti sāls, pustējkaroti malta koriandra un kārtīgu šķipsnu saldētu, sagrieztu pētersīļu lapu. Maisot pieleju klāt nedaudz ūdens un eļļas (tā ir mana variācija, patīk, ka eļļa padara mīklu tādu kā vijīgāku). Pielieku klāt kādas divas ēdamkarotes sasmalcinātus, konservētus tomātus. Pievienoju iepriekš izvārītus, sagrieztus ziedkāpostus (nedaudz) un sagrieztus šampinjonus un papriku (kādus dārzeņus pievienojat, tā ir pilnīga improvizācija- tādus, kā gribas vai kādi ir mājās). Viegli samaisu mīklas sastāvdaļas un lieku uz pannas un cepu no abām pusēm, kamēr gatavas. 

Kā redzat- pankūkas bez olām un pilnīgi minimālu kviešu miltu klātbūtni! 



Labu apetīti!

Solītais  receptes oriģināls- 


Zirņu miltus pirku xxx Maximā. 


Komentāri

andrasballe teica…
Izskatas garsigi :) Man baigi patik doma par jau uzreiz iemaisitajiem darzeniem mikla. Ka vinas izcepras-garso pec pankukam vai kaut kas vairak ka pec ceptas maizites?
Aija Elliņa teica…
... kā tādā mīklā iecepti dārzenīši drīzāk. Pēc manas receptes mīkla vairāk garšo pēc pankūkas, bet pēc grāmatas receptes- varbūt arī ir uz maizes pusi, jo sausākas un kraukšķīgākas.
Irēna teica…
Noteikti ļoti garšīgi. pamēģināšu...
Anonīms teica…
nu kur tad lai rauj visas šitās sastāvdaļās, pirmo reizi dzirdu par tādiem zirņu miltiem, izskatās baigi garšīgās.