sestdiena, 2013. gada 4. maijs

Ķirbja krēmzupa ar rīsu-siera klimpām


Saprotu, ka krēmzupu sezona strauji tuvojas beigām, bet ja nu kādam vēl ir saglabājies kāds ķirbis vai ķirbja biezenis, tad kādā vēsā dienā var uzvārīt šādu zupu. 

Vajadzēs- 
1) ~ kilogramu ķirbja mīkstuma vai biezeņa, 
2) divus lielus kartupeļus,
3) ~ 100 g apaļo rīsu,
4) 50 g kāda cietā siera, 
5) piens, saldais krējums, svaigais siers vai kokosriekstu piens (pēc izvēles), ko pievienot zupai,
6) sāls, muskatrieksts, kardamons, čili pipari vai citas garšvielas pēc jūsu izvēles,
7) svaigas, sakapātas dilles un nedaudz sagriezti lociņi pārkaisīšanai. 

Ķirbi un kartupeļus sasmalcināt un likt aptuveni 1,5 litrā ūdens vārīties. Pievienot garšvielas un sāli. 

Paralēli arī vārīt rīsus, kā rakstīts instrukcijā uz paciņas (vai aplejot rīsus ar dubultu daudzumu ūdens attiecībā pret rīsu svaru).  Kad rīsi gatavi, tos neaudz atdzesēt un sajaukt ar sarīvētu sieru un sasmalcinātām dillēm. Ar nedaudz ūdenī saslapinātām rokām taisīt klimpas (neciešu šo vārdu, bet kā nosaukt- bumbiņas?) :). Kamēr taisām klimpas, uzvārīt nelielu daudzumu ūdens, pievienot nedaudz sāls un tajā pavārīt tās.  

Blenderī sasmalcināt jau uzvārījušos kartupeļus un ķirbjus, pievienot arī ūdeni, kurā vārījās klimpas, jo ūdens būs ar jauku siera piegaršu. Pielikt kādu sastāvdaļu no 5.punkta (daudzums, pēc jūsu izvēles). 

Liet zupas bļodiņā, likt iekšā rīsu klimpiņas, pārkaisī ar sīpollokiem. 

Labu apetīti! 




2 komentāri:

Anita teica...

Aija, nezinu par sezonu, taču šī zupa izskatās ļoti garšīga un es tādu gribu! It īpaši...eee... bumbiņas:), tās taču var likt arī citā krēmzupā! Paldies!

Aija Elliņa teica...

Noteikti derēs arī citā krēmzupā (bumbiņas) :)