pirmdiena, 2013. gada 13. maijs

Kuskuss ar mājas sieru un dārzeņiem


Šopavasar mana mīļākā garšas kombinācija rodas gatavojot kuskusu ar mājas sieru jeb panīru un burkāniem un papriku. 

Daru tā- notīru un sarīvēju vienu vai divus burkānus, atkarībā no lieluma. Sagriežu nelielos gabaliņos papriku. 

Pannā, sakarsētā eļļā (vai gī sviestā) apcepu garšvielas. Šoreiz- brūnās sinepju sēklas, lauru lapu, kurkumu vai citas atkarībā no noskaņojuma. Lieku uz pannas burkānus un papriku. Nelielā karstumā pasautēju. 

Kamēr dārzeņi sautējas, ieberu glāzi kuskusa bļodiņā, pieleju nedaudz eļļas, uzkaisu sāli un pārleju ar verdošu ūdeni, tā, lai kuskuss ir pārklāts ar ūdeni kādu puscentimetru vai vairāk. Uzlieku vāku un kukuss pats gatavojas! Labāk sākumā pieliet mazāk ūdeni un vēlāk pievienot vēl. 

Kad dārzeņi dažas minūtes  sautējušies, pievienoju tiem gabaliņos sagrieztu sieru. Aizmirsu piebilst, ka iepriekš gatavojot panīru, pievienoju sāli un garšvielas, tā, ka siers ir ar garšu. Kad siers nedaudz apcepies, ņemu visu nost un savienoju kuskusu ar sieru un dārzeņiem. 

Kā jau teicu- ēdiens, mans šī pavasara favorīts!Ātri, vienkārši un garšīgi.   

Droši vien, ka var gatavot arī ar kādu pirkto sieru, kas nekūst karstumā, bet apcepās. 

Labu apetīti! 




1 komentārs:

Irēna teica...

Izklausās ĻOTI gardi!