Antras šūšanas skola. 1. daļa

Zināju jau, ka neies gludi. Internets joprojām nav, tēta datorā nav bilžu redaktors Picassa, bet negribas ilgāk vairs gaidīt. Gribas parādīt, ko ar draudzeni sastrādājām svētdien. Vismaz daļu no tā!

Lūdzu iepazīstieties- šī ir Antra!

Esam pazīstamas nepieklājīgi ilgu laiku, draudzējamies no apmēram 3 klases. Šī ir draudzene, kurai varu piezvanīt nakts vidū un pateikt, ka man ir slikti. Esam diezgan dažādas, bet tas nav mums traucējis saglabāt draudzību visus šos ilgos gadus. Ceru, ka Antra kādreiz arī sāks rakstīt savu blogu un tad gan mēs izlasīsim visādas gudras lietas gan par šūšanu gan citiem rokdarbiem. Un ja vēl viņa piesaistīs savu māmiņu- daiļamatu meistari un dēliņu, kas mācās Mākslas akadēmijā par rotkali, tad gan būs ko lasīt... :) :)

Šoreiz mēģināsim tikt skaidrībā ar daudzajiem verķīšiem, kas mētājās vienā kastītē un kam pielietojumu īsti nezināju. Nākamreiz arī pastāstīšu kā praktiski katru lieto.

Pirmā pēdiņa ir izmantojama pogu piešūšanai. Jāsaka, ka tā tiešām atvieglo šo procesu jo stipri.

Nākamais verķītis kopā ar parasto pēdiņu kalpo kā lineāls, ja, piemēram, jānostepē kāds audums. Lai nevilktu rūtis uz auduma, lietojam šo šujmašīnas lineālu.

Šī pēdiņa palīdz glīti piešūt rāvējslēdzēju.

Nākamā ir mana mīļotā pogcaurumu šūšanas palīgierīce. Manuprāt, šis ir viens lielisks izgudrojums, jo labi atceros, kā šuvu pogcaurumus uz vecās mašīnas, kad šāds nebija pieejams.

Nākamā interesantā lieta- tā noder, ja gribam pie auduma piešūt, piemēram, tievu lentīti vai sutažu. Var veidot tādus kā izšuvumus.


Ar šīs pēdiņas palīdzību ļoti līdzīgi ar kā ar iepriekšējās var piestrādāt diegu vai dzijas pavedienus pie auduma.

Šī pēdiņa palīdz nolocīt un piešūt maliņu audumam. Jāsaka, ka ja tā ir saglabājusies no padomju laikiem kā manā gadījumā, var arī nedarboties kvalitatīvi. Antra teica, ka jaunām mašīnām tās darbojas lieliski.

Un visbeidzot manos krājumos atradās arīdzan izšūšanas pēdiņa.

Nākamajā reizē parādīšu kā praktiski darboties ar katru no šīm lietiņām.

Komentāri

Inese teica…
super - gaidīšu nākamo daļu un papētīšu, kas ir manos krājumos. Nu ir vismaz bilde, pēc kuras salīdzinot varēšu daudzmaz saprast, kas tas pa zvēru un ko tas dara...
Antra teica…
Ups... dikti spīzdīgi man vaigi un aizmiglots skatiens... :P ... Martini Roso "na ļico" :D
Anonīms teica…
Aija, varbūt vari uzrakstīt arī kādas markas šujmašīna Tev ir :)
Man visvairāk interesē tā izšūšanas - tā laikam kaut kāda super truper fīča un tās, kas paredzētas lentītēm, utt..
Aija Elliņa teica…
Nu meitenes, daru ko varu, varat novērtēt Antras šūšanas skolas 2.daļu, ceru, ka pa daļai tur būs atbildes arī uz Jūsu jautājumiem.