Karsta zupa aukstai dienai
Pēc kārtējā secinājuma, ka sniegs ir padarījis savu darbu un ceļa praktiski vairs nav, ņemu ragaviņas un eju ar kājām pēc bērniem uz bērnu dārzu...
Bērnu dārzā mani sagaida kārtējais pārstegums, jo piecgadnieka grupiņā visiem bērniņiem skapīša zābaku nodalījumā stāv skaisti un jauni slēpju zābaki! Nezinu, vai tā ir visos bērnu dārzos, bet man tas liekas neiedomājami vienreizēji! Bet varbūt tieši tāpēc pirms kāda gada vai diviem Salaspils PII Atvasīte sporta skolotāja Nadežda Povasare vai vienkārši Nadīna tika atzīta par Latvijas gada sporta skolotāju pasākumā Sporta laureāts.
Ceļš turp un atpakaļ paņem stundu un 25 minūtes, toties mājās mūs gaida karsta zupa, vai nav jauki? :)
Vajadzēs-
1) cūkas vai liellopa gaļu (šoreiz lietoju cūkgaļu),
2) kartupeļus,
3) papriku,
4) sāli, maltos melnos piparus, dilles, pētersīļus, nedaudz baziliku, nedaudz tomātu pastas u.c.
5) sīpoliņu, ķiplociņu.
DARU TĀ
Sagriežu gaļu mazos gabaliņos. Eļļā uz pannas apcepu ķiploku un sīpoliņu, kas sasmalcināti ķiplokspiedē. Pievienoju gaļu un apcepu arī to.
Lieku visu katlā, leju ūdeni un vāru, kamēr gaļa gandrīz gatava. Pievienoju sagrieztus kartupeļus un papriku. Pievienoju sāli, piparus, šoreiz arī paprikas pulveri un nedaudz tomātu pastas. Ja kāds vēlas, var pievienot buljona kubiņu, bet man nepatīk jauko zupas un paprikas garšo nomākt ar buljona garšu.
Kad zupa gatava, pieberu saldētas dilles, pētersīļus un nedaudz bazilika.
Bērnu dārzā mani sagaida kārtējais pārstegums, jo piecgadnieka grupiņā visiem bērniņiem skapīša zābaku nodalījumā stāv skaisti un jauni slēpju zābaki! Nezinu, vai tā ir visos bērnu dārzos, bet man tas liekas neiedomājami vienreizēji! Bet varbūt tieši tāpēc pirms kāda gada vai diviem Salaspils PII Atvasīte sporta skolotāja Nadežda Povasare vai vienkārši Nadīna tika atzīta par Latvijas gada sporta skolotāju pasākumā Sporta laureāts.
Ceļš turp un atpakaļ paņem stundu un 25 minūtes, toties mājās mūs gaida karsta zupa, vai nav jauki? :)
Vajadzēs-
1) cūkas vai liellopa gaļu (šoreiz lietoju cūkgaļu),
2) kartupeļus,
3) papriku,
4) sāli, maltos melnos piparus, dilles, pētersīļus, nedaudz baziliku, nedaudz tomātu pastas u.c.
5) sīpoliņu, ķiplociņu.
DARU TĀ
Sagriežu gaļu mazos gabaliņos. Eļļā uz pannas apcepu ķiploku un sīpoliņu, kas sasmalcināti ķiplokspiedē. Pievienoju gaļu un apcepu arī to.
Lieku visu katlā, leju ūdeni un vāru, kamēr gaļa gandrīz gatava. Pievienoju sagrieztus kartupeļus un papriku. Pievienoju sāli, piparus, šoreiz arī paprikas pulveri un nedaudz tomātu pastas. Ja kāds vēlas, var pievienot buljona kubiņu, bet man nepatīk jauko zupas un paprikas garšo nomākt ar buljona garšu.
Kad zupa gatava, pieberu saldētas dilles, pētersīļus un nedaudz bazilika.
Komentāri