... kad mājā smaržo garšvielas
Es zinu, ka daudziem ir nepatika pret visu, kas saistīts ar Indiju- daļēji laikam tie ir tie, kas savā padomjlaika bērnībā ir pārskatījušies salkanās indiešu filmas. Es droši vien esmu augusi uz citas planētas, bet jāatzīstas, es neesmu redzējusi nevienu indiešu filmu. Toties es esmu lasījusi daudz mūslaiku indiešu rakstnieku grāmatas, jāsaka gan, ka pārsvarā visi tie dzīvo Anglijā- Arundhati Roja ''Mazo lietu dievs'', Hanifs Kureiši "Mīlestība skumju laikā'', Anita Naira ''Sieviešu kupeja'', Džumpa Lāhiri ''Slimību tulks'' un ''Vārdabrālis''... Tērpi un paražas tur ir savādākas, bet cilvēku attiecības un problēmas- tādas pašas kā mums. Un vienmēr gaisā virmo garšvielu smarža.
Varbūt daļēji tādēļ man ir interese par indiešu, veģetāru un ajūrvēdas ēdienu gatavošanu. Vakar vēl krāsas sabiezināja tas, ka netiku uz atvadu vakariņām ar somu un vietējām draudzenēm :) restorānā Kamadena. Domāju, ņemšu un gatavošu sev kaut ko līdzīgu, kā viņas tur Rīgā ēdīs! :D
Ņēmu talkā šo grāmatu-
Ticiet vai ne, es uztaisīju pat svaigo sieru-
lūk, pēc šīs receptes-
un tad atlika tikai pagatavot sev gardu dārzeņu ēdienu-
Vienīgais, kas man nebija- svaigi asie pipari, pārējās visas sastāvdaļas lietoju tieši kā teikts receptē.
Lūk- mans pēdējais kulinārais ceļojums neizejot no virtuves! :)
Komentāri
Man arī ļoti garšo indiešu virtuve, lai gan bērnībā skatījos indiešu filmas:). Tās gan mani traumējušas nav:)
Ilze, nākamreiz droši vien mēģināšu ar kādām piedevām uztaisīt panīru, domāju, ka arī būs labi!
Es pati gatavoju un pati ēdu, neviens no manas rosīšanās necieš :)
Gī nelietoju un eļļā dārzeņus tikai apcepu, nevis apvāru, tā, ka taukvielas arī tiek lietotas ar mēru :)
Paldies, anonīmā Māmiņa! :)
Bet ne par to.
Aija, mani arī interesē šī tēma, kaut gan vienīgā filma, ko esmu skatījusies, ir "Disko dejotājs", arī to pirms pāris gadiem:) Un nekādu traumu.
Panīrs apbrīnojami skaists, iedvesmojos!
Prieks skatīties uz tavu atvērtību attiecībā uz daudzām lietām, tas ir tāds retums.
Paldies par receptēm - es noteikti kaut ko izmēģināšu!
Starp citu, vai ir kādas idejas - kur (izņemot vārītus rīsus un lēcu zupu...) un kādos daudzumos pielietot safrānu?!
Vārda dienā tiku pie 8 gramiem īstas mantas :)) Tagad domāju pagatavot kaut ko austrumniecisku!
Brīnišķīgi ēdieni! Tik man jautājiens-ar ko tas baltais ripulis atšķiras no mājās gatavota biezpiena? Nu pēc skata uz mata tāds. Tikai pienu iepriekš saraudzē.
Tā īpaši nekad speciālos indiešu ēdienus neesmu gatavojusi, bet izskatās, ka man varētu pat ļoti garšot!
Zini, nemāku teikt, kā atšķiras no mājās gatavota biezpiena, jo tādu neesmu nekad gatavojusi. Man patīk tas, ka nav nekādu lieku tauku (sviests, olas u.c. kā piemēram Jāņu sieram liekam ) un viegli gatavojams.
Nu tad jau kaut kas jāpamēģina, lai zinātu, vai garšos! :) Man garšo.
Un vēl es taisu ne tikai pilnīgi baltu, bet arī ar dažādām garšvielām, zaļumiem un vienreiz pat ar rozīnēm un kanēli :D To vis pieliek tad, kad jau salej marlītē notecināt, tad ātri visu samaisa un tad nospiež
Man 3 vai 4 grāmatās ir panīra receptes, taču tikai tavā izpildījumā es sāku to uztvert kā saprotamu produktu:)
Par balto bez piedevām mans bērns teica, kas tas par bezgaršīgu sieru, bet kad sāku pielikt pa kādai šķipsnai sāls un garšvielām, tad viņam ļoti iegaršojās. Pilnīgi bezpiedevu variants derēs dārzeņu sautējumos u.c., kur tas sajauksies ar sautējuma garšām.