Cepta vistas gaļa. Viegli un ērti


Man ļoti patīk taisīt ēst. Bet es neesmu sajūsmā par tādu ēdienu gatavošana, kas prasa no manis  ilgstošu maisīšanu, uzmanīšanu, vaktēšanu. Šīsdienas pusdienas pilnā mērā atbilda manam mīļākajam gatavošanas stilam- mazliet parosies, sagatavo, izdari, kas jādara un tad tik gaidi, kad būs gatavs! :) 

Vajadzēs-

1) vistas gaļu (jebkura daļa sanāks garšīga),
2) marinādei- mērcei: paniņas, majonēzi (pavisam nedaudz, tikai nelielai garšas niansei), ķiploku, sāli, ingvera pulveri,
3) maisiņu produktu cepšanai.

piedevās-
1) rīus(aptuveni 1/3 glāzes vienam cilvēkam vai nedaudz vairāk),
2) divreiz vairāk ūdens, nekā rīsu,
3) nedaudz eļļas vai sviesta,
4) kanēļa nūjiņu, 3 krustnagliņas, 2 lauru lapas, šķipsniņu malta koriandra, nedaudz vairāk kurkumas, šķipsniņa asafetīdas un sāli pēc garšas.

DARU TĀ

Sagatavoju marinādi. Sastāvdaļas lieku uz aci- sajaucu paniņas (parasti liek kefīru, bet tā kā man kefīrs praktiski nekad nav mājā, es lietoju paniņas), kādu karoti majonēzes, kādas 2- 3 ķiplokdaiviņas, izspiestas caur ķiplokspiedi, šķipsnu ingvera pulvera un pavisam nedaudz sāls. Pārleju vistas gaļai un atstāju uz kādām minūtēm 10. 


Lieku visu iekšā caurspīdīgajā, cepamajā maisā un kārtīgi sakarsētā cepeškrāsnī uz kādām minūtēm 40 (bet atkarīgs, kuru vistas daļu cepat, ja tās būs tikai filejas un it sevišķi, ja sagrieztas mazākos gabaliņos, tad varbūt pietiks arī ar 25  minūtēm. 


Tad, kad vistas gatavošanas laiks tuvojas beigām, katlā uzkarsēju eļļu, ātri tajā apcepu kanēļa standziņu, krustnagliņas un lauru lapas. Tad piemetu klāt koriandru, kurkumu un pašās beigās asafetīdu.  Šajā mērcē aši apcepu iepriekš nomazgātus un notecinātus rīsus. Leju klāt divreiz vairāk ūdens, nekā katlā ir rīsu (vienai glāzei rīsu- divas glāzes ūdens utt.).  Kad ūdens uzvārījies, apmaisu rīsus, uzlieku vāku, noregulēju ļoti mazu gāzes liesmu un uz 20 minūtēm aizmirstu par rīsiem. Nevirinu vāku un nemaisu tos, tikai gaidu. Kad rīsi gatavi, izlasu no tiem ārā pa virsu sastājušas kanēļa nūjiņu, krustnagliņas un lauru lapas. 

Kā jau teicu, pēc 20 minūtēm rīsi ir gatavi, vista arī pa to laiku uzcepusies. 

Labu apetīti! 



Komentāri

Biene teica…
Nu, re, atradu ideju pie Tevis.Nopirku rītdienai vistu un prātoju ko ar to darīt?Paldies!
Aija Elliņa teica…
:) Lūdzu, lai izdodas!
Biene teica…
Paldies, dikti gardas vakariņas sanāca!
Anonīms teica…
Sveiki! Recepte stipri iekārdināja. Izmēģināju, bet sanāca tā vista tāda kā kefīrā vārīta, turklāt kefīrs kļuva par kaut ko līdzīgu biezpienam. Nevienam negāja pie sirds. ko es darīju nepareizi?
Aija Elliņa teica…
Ai, cik žēl, ka tā! Esmu šo ēdienu gatavojusi neskaitāmas reizes un nekad tā nav gadījies... Kāpēc sanāca kā vārīta? Vai maisam bija kāds caurumiņš, kur liekajam tvaikam iznākt ārā, varbūt cepšanās temperatūra par zemu un laiks par ilgu... patiešām grūti pateikt, kādēļ tā...
Man vienmēr vistiņa sanāk tieši tāda kā bildē redzamā...
Vēlreiz žēl, ka nesanāca! :(