Maize ar valriekstiem un dzērvenēm
Vienkārši un ātri, parastā cepeškrāsnī cepama maize. Recepte no žurnāla ''Škola gastronoma''. Bez rauga, bez olām.
Vajadzēs-
1) 400 g kviešu miltu,
2) 50 g auzu pārslas,
3) 1/2 tējkar. sāls,
4) 1 tējkar. sodas,
5) 50 g kaltētu dzērveņu (oriģinālā- aprikozes),
6) 50 g valriekstu,
7) 250 ml paniņas (oriģinālā kefīrs),
8) 175 ml piena.
DARU TĀ
Sajaucu miltus, auzu pārslas, sāli un sodu. Pievienoju dzērvenes un nedaudz sasmalcinātus valriekstus. Savienoju paniņas ar pienu un ieleju miltu maisījumā. Samaisu, lieku cepeškrāsns pannā, kas izklāta ar cepampapīru un sakarsētā cepeškrāsnī iekšā. Aptuveni 200 grādos uz kādām 25 minūtēm. Pēc izņemšanas no cepeškrāsns apklāj ar dvielīti un ļauj atdzist.
Laba, diezgan neitrālas garšas, nesalda maize. Viegli sagriezt, nedrūp. Tikpat labi ēdama ar medu, kā ar kausētu sieru. Ja gribat, var taisīt saldo variantu, pievienojot cukuru un apkaisot ar pūdercukuru.
Labu apetīti!
Komentāri