Maize ar valriekstiem un dzērvenēm


Vienkārši un ātri, parastā cepeškrāsnī cepama maize. Recepte no žurnāla ''Škola gastronoma''. Bez rauga, bez olām.

Vajadzēs-

1) 400 g kviešu miltu,
2) 50 g auzu pārslas,
3) 1/2 tējkar. sāls,
4) 1 tējkar. sodas,
5) 50 g kaltētu dzērveņu (oriģinālā- aprikozes),
6) 50 g valriekstu,
7) 250 ml paniņas (oriģinālā kefīrs),
8) 175 ml piena. 

DARU TĀ

Sajaucu miltus, auzu pārslas, sāli un sodu. Pievienoju dzērvenes un nedaudz sasmalcinātus valriekstus. Savienoju paniņas ar pienu un ieleju miltu maisījumā. Samaisu, lieku  cepeškrāsns pannā, kas izklāta ar cepampapīru un sakarsētā cepeškrāsnī iekšā. Aptuveni 200 grādos uz kādām 25 minūtēm. Pēc izņemšanas no cepeškrāsns apklāj ar dvielīti un ļauj atdzist. 

Laba, diezgan neitrālas garšas, nesalda maize. Viegli sagriezt, nedrūp. Tikpat labi ēdama ar medu, kā ar kausētu sieru. Ja gribat, var taisīt saldo variantu, pievienojot cukuru un apkaisot ar pūdercukuru. 

Labu apetīti! 



Komentāri

dace teica…
Šito gan es kādreiz nomēģināšu, varbūt bez dzērvenēm un ar kefīru, bet izskatās jau nu vienkārši mēli norijoša maizīte!
Aija Elliņa teica…
Dace, mēle vietā, bet maize laba! :D
Anonīms teica…
Pēc skata ļoti garšiga maizīte, cukuriņu gan nedaudz vajadzēja
Aija Elliņa teica…
Ja anonīms ir mana māmiņa- tad Tev bija jāraksta- cukuriņu gan daudz vajadzēja :D
Anita teica…
Skaista maize un laba recepte! Es pēdējā laikā visās maizēs lieku paniņas- lieka sgarššigāk nekā kefīrs vai joguts.
Aija Elliņa teica…
Mani bērni arī labprāt dzer paniņas :)