Zivju pirkstiņi... apaļīgi :)


Bērniem garšo zivju pirkstiņi. Bet es cenšos pēc iespējas izvairīties no jebkādiem pusfabrikātiem. Tad nu nākas likt lietā izdomu. Supernetto veikalā nopērkam šādu zivs malto gaļu- 


Atkausēju. Pielieku vienu olu, aptuveni pāris ēdamkarotes kviešu miltu, vienu ēdamkaroti kartupeļu miltu, garšvielas pēc izvēles (šoreiz pievienoju sāli, piparus, nedaudz sīpolu un ķiploku pārslas un šķipsnu ingvera pulvera). Visu samaisu un veidoju vēlamās formas kotletītes, vai zivju pirkstiņus. Man gan tādi tukli sanāca, bet vairāk pacenšoties, iespējams arī slaidākus izveidot. Apvārtu tos rīvmaizē un uz pannas sakarsētā eļļā cepu gatavus. 


Ēdam kopā ar redīsu un loku salātiem un mērci, kas taisīta no smalcinātiem tomātiem, kam pievienoti pētersīļi un dilles, pipari, nedaudz balzamiko etiķa (šoreiz) vai arī citas garšvielas pēc noskaņojuma. 

Labu apetīti! 


Komentāri

Anonīms teica…
nu Aijuk, tu tak esi lauvēns, nu tās dēlu sievas, ja nebūs ar taviem kulinārijas talantiem, tad nezinu, vienīgi izskatās, ka taviem puišiem nebūs problēmu pašiem kaut ko sagatavot. izskatās baigi garšigi.
Diāna teica…
Paldies par ierakstu, es vienmēr ar īgnumu pērku tos zivju pirkstiņus, mēģināšu cept pati.
Aija Elliņa teica…
Mēģini, Diāna, sanāks ļoti labi! Un galvenais, ka tad zini, kas tur iekšā :) Bērni ēda kā traki :)
Sigita teica…
Interesanta recepte. Arī man ir pretenzijas pret pusfabrikātiem, bet šad tad pērku, lai vispār kaut ko pagatavotu. Pēdējā laikā kaļu klusos plānos laboties... ēst, ja ne 100% veselīgi, vismaz veselīgāk nekā šobrīd.
Laura teica…
Labais!
Protams, ka bērniem garšo dažnedažādi pusfabrikāti, salātus manās mājās berni vispār neatzīst!Vienkārši pliku gurķi gan labprāt notiesā :) Paldies par zivju pirkstiņu ideju!
Aija Elliņa teica…
Prieks, ja noderēs! :)