Sāļā un sātīgā kūka
Vakar uzcepu vakariņās sāļo kūku, kura man saistās tikai ar mana lielākā puišeļa 3 dzimšanas dienu. Tā ir februārī, bet, neskatoties uz to, ar visiem viesiem devāmies uz Rīgas Zooloģisko dārzu. Tieši šī dzimšanas diena man ir spilgtā atmiņa un nevis tās, kuras pavadītas vienkārši pie galda sēžot. Kapēc tieši šī kūka tādā pasākumā? Jo tās mīklas pamatni var uztaisīt jau iepriekš, visas pārējās sastāvdaļas arī un tad atliek tikai salikt visu kārtu kārtām un cept. Kūka ir ļoti sātīga un citi ēdieni automātiski atkrīt, bet tos jau nav kad taisīt, ja saimniece ir Zoodārzā :DDDD.
Recepte ir no šīs jau pasen izdotās grāmatas 154 lpp. ar nosaukumu Lorēnas kūka.
Vajadzēs-
Recepte ir no šīs jau pasen izdotās grāmatas 154 lpp. ar nosaukumu Lorēnas kūka.
Vajadzēs-
1) 300 g miltu,
2) 300 ga vājpiena biezpiena,
3) 300 g sviesta vai margarīna,
4) šķipsniņa sāls,
pildījumam
1) 75 g vārīta šķiņķa,
2) 100 g žāvēta speķa,
pārklājumam
1) 75 g mīksta sviesta,
2) 2 ēdamkarotes miltu,
3) 2 olas,
4) 1/4 l skāba krējuma,
5) 200 g rīvēta Ementāles siera (tāds ir minēts oriģinālajā receptē),
6) garšvielas.
Uzmanību! Ja cepu šo kūku ikdienas vakariņām, tad samazinu pamatnes sviesta daudzumu, samazinu arī pārklājuma sviesta un krējuma daudzumu.
DARA TĀ
No miltiem, biezpiena, sviesta un sāls veikli samīca mīklu un ieliek ledusskapī uz 1 stundu, ja nepieciešams, var arī ilgāk.
Pēc tam to ieliek veidnē un izlīdzina, piespiežot un izveidojot arī nelielas maliņas.
Sagriež šķiņķi un speķi sīkos gabaliņos. Es lietoju cauraugušu gaļu. Liek uz mīklas pamatnes.
Bļodā samaisa pārklājuma sastāvdaļas, pieleik garšvielas un pārlej sķiņķa gabaliņiem. Liek cepeškrāsnī. Pasniedz karstu.
Komentāri