Atkal našķējamies!
Dažeiz, kad lieku blogā kādu recepti, domāju- nu ko es te ar tādu vienkāršu lietu, visi jau paši tādu zin un māk, ko tad es (padomjlaika nepareizā audzināšana liek sevi manīt)... Bet vakar savas domas mainīju uz visiem laikiem! Un piedevām pārsmējos ne pa jokam!
Šķirstīju 1987. gadā Rīgā, ''Avots'' izdevniecībā izdotu pavārgrāmatu ''Latviešu ēdieni'' (autores Ņ.Masiļūne un A.Posapa). Daudzu ļoti interesantu un vērtīgu recepšu starpā atrodu šo- Dzērvenes ar cukuru.
Šķirstīju 1987. gadā Rīgā, ''Avots'' izdevniecībā izdotu pavārgrāmatu ''Latviešu ēdieni'' (autores Ņ.Masiļūne un A.Posapa). Daudzu ļoti interesantu un vērtīgu recepšu starpā atrodu šo- Dzērvenes ar cukuru.
Recepte ir šāda- vajag 100 g dzērveņu un 30 g cukura. Dzērvenes pārlasa, noskalo, liek saldēdiena trauciņos. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar cukuru. :) :) :)
Vairs neuzdrošinos teikt, ka receptes manā blogā ir vienkāršas un elementāras! :)
Te viens ātri pagatavojams deserts ģimenes vakariņu papildināšanai, neprasa daudz naudas un laika, arī kaloriju nav īpaši daudz.
Vajadzēs (trim našķumīļiem)-
1) 300 g jogura,
2) 9 g želatīna,
3) auzupārslas,
4) ja vēlas, kādus riekstus,
5) oriģinālā bija banāni un tā būtu pareizāk, bet mēs izmantojām savus dārza ābolīšus,
6) kanēli ar cukuru,
7) nedaudz sviesta.
DARU TĀ
Jogurtam pievienoju vēl siltu, izšķīdinātu uzbriedinātu želatīnu. Saleju trauciņos un ielieku ledusskapī.
Sviestā apbrūnina auzu pārslas, pievienoju arī nedaudz valriekstus un apkaisu ar kanēli, kas sajaukts ar cukuru. Visas proporcijas pēc garšas.
Jogurtam, kas sagalējis, virsū lieku nomizotus, no serdēm attīrītus un mazos gabaliņos sagrieztus ābolus.
Pārkaisu ar auzu pārslām.
Labu apetīti!
Komentāri