Auksts dzēriens karstai dienai. Nr. 2

... un šoreiz Kristians teica tā: ''Vai tu zini, mamma, kāpēc tie dzērieni jādzer auksti? Jo vasaras dienas ir D R A U S M Ī G I karstas! Un auksto zupu arī jāēd!'' :D

Vajadzēs-

1) 2 apelsīnus (sastāvdaļu proporcijas pēc katra gaumes var variēt),
2) 200 ml saldējuma,
3) 1 tējkaroti citronu sulas,
4) 1 ēdamkaroti pūdercukura,
5) ledu.

DARU TĀ

Nomizoju apelsīnu. Būtu jāattīra to no visām miziņām un plēvītēm. Bet tā kā šis ir ārkārtīgi sulīgs un plēvītes pilnīgi plānas un nebūtiskas, tad sagriežu to gabaliņos un blenderī sakuļu. Pievienoju saldējumu, pūdercukuru, citronu sulu un beigās ledu.

Mmm! Ir auksts! :)

Komentāri

Madara teica…
kā reiz derētu mūsu piknikam uz balkona :D
Aija Elliņa teica…
nu re! :) bet mūsu pusē nu pat jau auksti sametās, tā laiks izmainījās pēkšņi! :)
Inga teica…
šito noteikti pamēģināsim! :)) Izklausās ļoti labs:)))) Šovakar gan vairs ne, tikko nolija un palika vēss, bet dienā būtu bijis nu ļoti jau oki - pirmā karstā diena Jūrmalā šogad.:))
Madara teica…
mums balkona pikniks noritēja bez starpgadījumiem :) tik tagad pašā vakarā sāk nomākties un tādu vēju dzen, ka var just - lietus tuvojas :) būs balkona kastes jānes iekšā lai neizkapā lietus tikko sasēto :D
Aija Elliņa teica…
Ai, nu meitenes, kaut kas traks ar tiem laikapstākļiem- sāc tu uz savas terases vai balkona cilvēks auksto zupu ēst vai kokteili dzert, tiec līdz pusei, jau jāvelk biezā pufaika mugurā :D Nu nekas, kā ir, tā ir labi! :) Varam arī karstu tēju savārīt!
Zane teica…
Un karstai dienai tieši piemērots dzēriens ;)
Aija Elliņa teica…
Zane un sakarā ar blogger problēmām, man tagad ir auksts dzēriens dubultā jeb divas vienādas receptes! :D