Mēģinu ''noķert'' Somijas garšu


Nu tad, mīļās, pamēģināju ar' es sataisīt tādu saldo, ar kādu mūs cienāja somiete Aune savā omulīgajā mājas ballītē.

Vajadzīgs-

1) Lapzemes siers,
2) 10 % saldais krējums,
3) ideālā variantā- lāceņu ievārījums. Man- mūsu pašu latvju zemeņu zapte.

DARA TĀ

Sieru liek cepeškrāsns pannā, pārlej ar saldo krējumu. Man šķiet, ka var pārkaisīt vaniļas cukuru, varbūt kanēli... par skādi nenāks. Cep, kamēr siers pakusis un krējums vārās. Ēd ar ievārījumu.

Kā garšo salīdzinot ar Somijas variantu? Garša tāda pati, tikai siera struktūra mazliet savādāka- Somijā tāds stipri maigāks, pie mums nedaudz ''gumijotāks''... Bet tā vai tā- gardi!

Komentāri

Irēna teica…
nu izskatās ļoti garšīgi!!
Madara teica…
nu būs jāsaņemas un jāprovē :)
Inese teica…
mmmm, kāda ņamma - dievinu jau katru sastāvdaļu atsevišķi: ceptu sieru, saldo krējumu un zemeņu zapti, tas viss kopā nevar būt slikts...
Aija Elliņa teica…
Madara, pamēģini! :)

Inese, nemaz nav slikts! :)
Sarkanā Biete teica…
Ņam, ņam:) Neesmu to Somijas variantu ēdusi, bet man tā mūsu varianta gumijskaņa starp zobiem pat ļoti patika:)
Anonīms teica…
nezinu kāds Somijā, bet šis bija gana gards, PALDIES
Inga teica…
:))) pirmo reizi kad mēģināju mūsu veikalos nopērkamo siera variantu man nāca smiekli par to mazliet čīkstošo skaņu, kāda rodas ēdot šo sieru.:D Ceptu vēl līdz šim neesmu mēģinājusi, tagad noteikti to izdarīšu. Ar zemeņu zapti:))))
Aija Elliņa teica…
nu ja, lai tie somi ēd paši savas lācenes! :D Drīz jau varēsim arī ar svaigām zemenēm papildināt šo desertu :)
Anonīms teica…
1. Aija, manis dēļ :), izmēģini pati uztaisīt Lāpzemes sieru (vēlāk varēsi man atstāstīt) ;)
2. Kad ēd to sieru, tam esot "jāčīkst", tad tas esot labs ;)
Aija Elliņa teica…
Artiņa, iedosi recepti? tad noteikti uztaisīšu! :)
Anonīms teica…
Nav man receptes :( Man šķiet, ka šai jautājumā ir jākonsultējas ar Aune ;) Viņa tādus taisa :) :) :)