Mēģinu ''noķert'' Somijas garšu
Nu tad, mīļās, pamēģināju ar' es sataisīt tādu saldo, ar kādu mūs cienāja somiete Aune savā omulīgajā mājas ballītē.
Vajadzīgs-
1) Lapzemes siers,
2) 10 % saldais krējums,
3) ideālā variantā- lāceņu ievārījums. Man- mūsu pašu latvju zemeņu zapte.
DARA TĀ
Sieru liek cepeškrāsns pannā, pārlej ar saldo krējumu. Man šķiet, ka var pārkaisīt vaniļas cukuru, varbūt kanēli... par skādi nenāks. Cep, kamēr siers pakusis un krējums vārās. Ēd ar ievārījumu.
Kā garšo salīdzinot ar Somijas variantu? Garša tāda pati, tikai siera struktūra mazliet savādāka- Somijā tāds stipri maigāks, pie mums nedaudz ''gumijotāks''... Bet tā vai tā- gardi!
Komentāri
Inese, nemaz nav slikts! :)
2. Kad ēd to sieru, tam esot "jāčīkst", tad tas esot labs ;)