Pildīti šampinjoni. Svētdienas vakara uzkoda


Vajadzēs-

1) 12 palielus šampinjonus,
2) 125 g siera, kas labi kūst (receptē ir mīkstais siers, es ņēmu rīvētu cieto sieru),
3) 50 g valriekstus (tā kā aizmirsu tos nopirkt, tad man bija zemesrieksti),
4) 2 daiviņas ķiploka,
5) pētersīļu lapiņas,
6) 4 ēd.kar. 10% saldā krējuma,
7) šķipsniņu maltu muskatriekstu, sāls, piparu,
8) nedaudz eļļas.

DARA TĀ

Šampinjoniem izņem kātiņus. Tos sīki sagriež. Sasmalcina ķiploku un pētersīļu lapiņas.

Uz sakarsētas pannas apcep riekstus. Atdzesē, sasmalcina.

Pannā ar sakarsētu eļļu cep šampinjonus no abām pusēm.

Sagriež vai sarīvē sieru. Sajauc to ar šampinjonu kātiņiem, ķiploku, pētersīļiem, saldo krējumu. Pieber pēc garšas sāli, piparus, muskatriekstus.

Sapilda masu šampinjonu cepurītēs, cep sakarsētā cepeškrāsnī aptuveni 7 minūtes.

Labi derēs arī grilēšanas sezonā!

Recepte no žurnāla Škola gastronoma Nr. 10 (132), 05/2009.

Labu apetīti!

Komentāri

Irēna teica…
mmmmmmmm, vajadzēs kādreiz pamēgināt...
Anonīms teica…
kaut kas neiedomājams, laikam nežēlīgi garšīgs, rīt vairs nebūs?
Aija Elliņa teica…
Mēs Tev paglabāsim! :)
Inese teica…
ai, cik ņammīgi izskatās - tā gribas, bet slinkums gatavot :( - man kā Varim no Maijas un Paijas, ja pats mutē nekāpj, nu tad nekā... :D
Aija Elliņa teica…
Inese, es jau te Irēnai teicu, ja varētu, nosūtītu kādu kastīti degustācijai :)
Bet īstenībā tur tas apraksts ir trakāks, nekā tā gatavošana... nekā jau tur tāda traki grūta nav- sagriež, sapļeckā un cep :D
Biene teica…
Paldies, Aija, par iedvesmu!Skatamies hokeju, ēdam šampinjonus un dzeram aliņu!Ideāls salikums!Man tikkai drusku cita variācija - visu cepu kopā cepeškrāsnī, riekstu vietā liku saulespuķu sēklas un pirms tam tās apgrauzdēju.
Aija Elliņa teica…
Nu ideāli, Biene, prieks lasīt! :) Un kā vienreiz teicu Ilzei no www.absolutsed.blogspot.com, manas mīļākās receptes ir tās, pēc kuru publicēšanas komentāros parādās- bet es izdarīju tā, bet es vēl pieliku šito, man sanāca tā... Prieks!