Pildīti šampinjoni. Svētdienas vakara uzkoda
Vajadzēs-
1) 12 palielus šampinjonus,
2) 125 g siera, kas labi kūst (receptē ir mīkstais siers, es ņēmu rīvētu cieto sieru),
3) 50 g valriekstus (tā kā aizmirsu tos nopirkt, tad man bija zemesrieksti),
4) 2 daiviņas ķiploka,
5) pētersīļu lapiņas,
6) 4 ēd.kar. 10% saldā krējuma,
7) šķipsniņu maltu muskatriekstu, sāls, piparu,
8) nedaudz eļļas.
DARA TĀ
Šampinjoniem izņem kātiņus. Tos sīki sagriež. Sasmalcina ķiploku un pētersīļu lapiņas.
Uz sakarsētas pannas apcep riekstus. Atdzesē, sasmalcina.
Pannā ar sakarsētu eļļu cep šampinjonus no abām pusēm.
Sagriež vai sarīvē sieru. Sajauc to ar šampinjonu kātiņiem, ķiploku, pētersīļiem, saldo krējumu. Pieber pēc garšas sāli, piparus, muskatriekstus.
Sapilda masu šampinjonu cepurītēs, cep sakarsētā cepeškrāsnī aptuveni 7 minūtes.
Labi derēs arī grilēšanas sezonā!
Recepte no žurnāla Škola gastronoma Nr. 10 (132), 05/2009.
Labu apetīti!
Komentāri
Bet īstenībā tur tas apraksts ir trakāks, nekā tā gatavošana... nekā jau tur tāda traki grūta nav- sagriež, sapļeckā un cep :D