Bumbierkūka
Recepte no žurnāla Škola gastronoma, ar manām izmaiņām.
Vajadzēs-
1) žurnāla variantā- taisām mīklu no
- 175 gr miltu,
- 100 gr sviesta,
- 50 gr cukura,
- 1 olas dzeltenuma
manā variantā- 3 plāksnītes sasaldētās bezrauga kārtainās mīklas.
2) bumbierus,
3) 1 olu,
4) 50 gr cukura,
5) 200 ml 35 % saldā krējuma,
6) 1 ēdamkaroti miltu,
7) es piebēru arī nedaudz vaniļas cukura.
DARU TĀ
Žurnālā uztaisa mīklu, izrullē, izklāj ar to cepamo formu, ieliek cepeškrāsnī un pacep 20 minūtes. Tad taisa visu, kas vajadzīgs virsai un liek vēlreiz cepeškrāsnī.
Es izkausēju 3 plāksnītes sasaldētas kārtainās mīklas, samīcu bumbā, izrullēju apli, lieku cepamajā formā ar noņemamām malām (26 cm. diametrā), uzloku uz augšu maliņas.
Sagriežu bumbierus un pusēm, izņemu serdītes, iegriežu tajos, bet ne līdz galam. Lieku virsū mīklai un tad taisu krēmu.
Sakuļu olu ar cukuru, pievienoju saldo krējumu, miltus un vaniļas cukuru, visu pakuļu vēl. Tad šo krēmu uzmanīgi leju apkārt bumbieriem.
Cepu uzkarsētā cepeškrāsnī kādu pusstundu, aptuveni 200 grādos, citā krāsnī noteikti savādāk...
Kūka sanāk interesanta, varbūt bez lieliem garšas kontrastiem, kāda tā būtu, ja tiktu cepta ar āboliem, krēms izcepas maigs un diezgan mīksts.
Labu apetīti! Neaizmirstiet klāt uzvārīt kafiju vai tēju! :)
Komentāri
Bumbieru diena! :)