Garda itāļu uzkoda
Krieviski rakstošajiem avotiem ir kaut kā vienkāršāk- viņi uzraksta virsrakstu ''Гриссини'' un visiem laikam ir pilnīgi skaidrs, kas tas par izstrādājumu :). Mūsu vietējie autori parasti tādus nosaukumus neraksta, tad nu nedaudz mokos, ko lai minu virsrakstā- tradicionāla, kraukšķīga, pildspalvas izmēra maizīte (kā tieši iztulkoju no kāda bloga angļu valodā) :) ?
Mīklai-
1) 300 ml ūdens,
2) 2 ēd.kar. eļļa,
3) 1 ēd.kar. cukurs,
4) 1,5 tējkar. sāls,
5) 500 gr kviešu milti,
6) 2 tējkar. sausais raugs,
7) nedaudz ķimenes un sāls apkaisīšanai.
Mīklas sastāvdaļas minētājā kārtībā salieku maizes cepamās krāsniņas toverī un uzstādu režīmu MĪKLA un pēc pusotras stundas varu cept maizītes. Ar rokām taisu garenas standziņas, lieku uz pannas, kas izklāta ar cepamo papīru. Maizīšu virspusi nedaudz samitrinu ar ūdeni, uzkaisu sāli un ķimenes. Cepu iepriekš sakarsētā krāsnī aptuveni 20 minūtes 220 grādu temperatūrā.
Protams, ka mīklu var taisīt arī, samīcot ar rokām.
Lai labi garšo!
Komentāri
Domāju, ka variācijas te iespējamas daudz un dažādas- garšvielas, sēklas utt. :) Baziliks- ņammm! :)