Vienkārši raibs galdiņš

Tā nu izskatās, ka mans briesmīgais vīruss mani ir atvirzījis no galvenā mērķa- dalīties pieredzē dažādu rokdarbu u.c. veidošanā. Gribēju izstāstīt par vienu košu un spilgtu galdiņu, kas tapa pateicoties manam trakumam visu dekorēt un pārveidot. Tā kā mani zēni vēl nav tajā vecumā, kad viņiem nepieciešams nopietns rakstāmgalds un visas savas svarīgās lietas viņi dara bērnu dārza mājīgajās telpās, tad nolēmu viņiem uztaisīt vienkāršu un raibu galdiņu, kuru nebūtu žēl pa pāris gadiem nolietot, izliet uz tā litriem zupas un akvareļkrāsas un visādi citādi izmantot.

1) Bija nepieciešams lietots virtuves galds. Tāds padomjlaika ar divām atlokāmām ''ausīm''.
2) pāris nelielas krāsas bundžas, manā gadījumā balta, melna un sarkana krāsa.
3) smilšapapīrs,
4) līmlente ar ko norobežot krāsojamo līniju vietas,
5) skrūvgriezis,
6) dažādas jautras uzlīmes, kuras nopirku veikalā Tiimari (bez tām var arī iztikt un vispār katrs var maksimāli radoši izpausties),
7) laka.

Darba gaida pavisam vienkārša- noņem vecajam galdam atlokāmās ''ausis''. Sagatavo galda kājas krāsošanai, notīrot ar smilšapapīru vecos negludumus un krāsas paliekas. Ar zīmuli var uzzīmēt vēlamo rakstu, es atzīmēju krāsaino kvadrātu izmērus. Tad norobežo krāsojamo līniju vietas ar līmlenti un pa vienam sāk izkrāsot krāsainos kvadrātus, galda kāju iekšpusi nokrāso sarkanu.

Tad aicina talkā mazos palīgus, kas aplīmē galdu ar mīļotajām un dievinātajām multfilmas ''Vāģi'' varoņu uzlīmēm. Beigās visu nolako!

Komentāri