Ābolu un kārtainās mīklas našķis
Mūsu dārzā šogad IR ābolu gads.
Kā jau rakstīju iepriekš, pārstrāde notiek itin nopietna- oma spiež sulu ziemai un skaita, cik litrus jau ''ieziemojusi''. Vecā un diezgan atbaidošā sulu spiede ''Žuravinka'' pierēc visu Salaspils novadu. Jaunās un modernās jau ''nevilktu'' tādu pārstrādes apjomu! Es turpinu kaltēt ābolus jauniegūtajā augļu un dārzeņu žāvētājā. Mazajām mušiņām, kas sarodas ābolu un gurķu konservēšanas laikā, ir iestājusies paradīze. Ja kāds zin, kā tās apkarot, dodiet ziņu!
Un protams- saldie ēdieni! Lūk viena recepte, kuru esmu noskatījusies žurnālā ''Ievas māja'', tikai tur tā bija izteikta ziemas recepte ar žāvētiem augļiem, bet man tā pārtapusi par vasaras beigu recepti ar āboliem pamatā.
Vajadzēs (četriem kūkumīļiem)-
1) saldētas kārtainās mīklas plāksnes,
2) ābolus,
3) rozīnes,
4) riekstus,
5) ievārījumu vai džemu,
6) olu pārziešanai,
6) olu pārziešanai,
7) kanēli.
DARU TĀ
Sagriežu ābolus nelielos gabaliņos (pirms tam, protams, nomizoju un izņemu serdes). Pievienoju rozīnes, riekstus, kanēli un ievārījumu pēc garšas.
Lieku vidiņā, kas pirms tam sadurstīts ar dakšiņu. Lieku cepeškrāsnī.
Var ēst, kad ir atdzisis, bet var arī vēl siltu kopā ar aukstu saldējumu.
Komentāri