Augustam piestāv ābolkūkas. Turpinājums
Ābolu vākšana un pārstrāde turpinās- spiežam sulu, kaltējam tos. Bet nedrīkst aizmirst arī par šībrīža priekiem- kūkām, desertiem. Šoreiz gan nebūs kūka. Te vienkārša recepte kā ātri sevi iepriecināt ābolu laikā. Esmu dzirdējusi no citām saimniecēm, ka cepšanai der tikai antonovkas āboli. Īsti neesmu sapratusi kādēļ. Katrā ziņā lietoju tos, kas šobrīd pieejami un tie ir rožāboli.
Nomizoju ābolus un uzmanīgi izgriežu serdītes.
Vajadzēs:
1) ābolus,
2) cepumus (piemēram Selga),
3) riekstus (pēc izvēles, es izmantoju valriekstus),
4) kādu džemu vai ievārījumu,
5) saldējumu vai puturkējumu vai jogurtu vai vaniļas mērci,
6) kanēli vai pūdercukuru.
DARU TĀ
Nomizoju ābolus un uzmanīgi izgriežu serdītes.
Sadrupinu cepumus, riekstus un sajaucu ar dažām karotēm džema vai ievārījuma. Daudzums pēc izvēles- ja gribas saldāku, tad vairāk.
Iegūto masu sapildu ābolu vidiņos.
Lieku cepeškrāsnī un cepu. Kad gatavi, apkaisu ar kanēli vai pūdercukuru. Šoreiz ēdam ar jogurtu. Var izvēlēties arī saldējumu vai putukrējumu. Var pacensties un uzvārīt vaniļas mērci. Recepti var katrs papildināt pēc savas gaumes- ar rozīnēm, sīrupiem un dažādām piedevām pēc izvēles.
Komentāri