Dāvanas mīļajiem


Šorīt pa galvu maisās tik daudz dažādu domu, ka liekas, tās tūlīt aizskries uz visām pusēm... Protams, ka no Somijas esam atbraukušas ar tik daudz neatbildētiem jautājumiem- kāpēc pie mums nevar būt tā, kā tur- ka ir tik daudz iespēju darboties, ka ir tāds valdības atbalsts, cilvēku interese... Vai mēs paši vainīgi vai apstākļi tādi. Ko mēs varam darīt, lai ne tikai katra aizkrāsnē kaut ko šūtu un veidotu, bet lai gūtu arī kādu gandarījumu un materiālu labumu. Somi jau atkal ir pamanījušies no second hand kustības un zaļās domāšanas izveidot brendus, trendus un butikus, kuros tirgo preces par simtiem eiro (par to noteikti būs atsevišķs stāsts)... Protams, mēs liela daļa esam teju maksātnespējīgi un tie, kam interesē šīs lietas visu paši prot gatavot... apburtais loks! Vai mēs varam kaut ko darīt, lai lietas mainītos, vai labāk atkal nolaist rokas?

Bet nu lai galīgi te nesatrakotos, pāriešu pie praktiskām lietām :).

Aptuveni trešajā dienā sapratu, ka darba grafiks ir tāds, ka iespējams mēs netiksim pat uz vietējo lielveikalu, lai nopirktu bērniem vismaz kādu konču :). Bet kā es braukšu mājās tukšām rokām? Nolēmu saviem zēniem uzšūt čībiņas. Izmantoju skaistu, safilcētu džemperi, pogas un dziju izšūšanai. Vīles šuvu un apstrādāju ar šujmašīnu, pāris nošuvu ar pogcaurumu dūrienu.

Formu noskatījos kādā somu rokdarbu grāmatā, bet sakombinēju kopā divus modeļus- izmantoju šādu piegrieztni, bet pieliku klāt vēl austiņas,


piešuvu pogas acu vietā, izšuvu ūsas


izšuvu katram vārda pirmo burtu un aizmugurē- astītes.


Kad atbraucu mājās un zēni tās piemērīja, biju patiešām pārsteigta, cik labi tās der un valkājas. Laikam jau patiesi safilcēts džemperis ir neierobežots darba lauks radošām personām! :)

Komentāri

Irēna teica…
kurš bērns gan nebūtu priecīgs par tādām!:)
Aija Elliņa teica…
Rihards pat gribēja ar tām gulēt! :D
Sarkanā Biete teica…
Kādas mīļas pēdiņas mammas gatavotās čībiņās:) Feini ausainīši!
Diāna teica…
Superīgi! (Un paldies par to bildi ar piegrieztni, beidzot kārtīgi redzu, kā jāizskatās čību piegrieztnei, citādi tās, ko esmu netā atradusi, vairāk jāizzīž no pirksta nekā no bildes.)
Diāna teica…
Un vēl - kā bērni izturēja, ka mamma tik ilgi prom? Vai Tu jau agrāk biji tik ilgā brīvsolī devusies?
Aija Elliņa teica…
Diāna, izņemot divu dienu braucienu uz Ventspili un Liepāju, šis bija mans pirmais brauciens pēc bērnu piedzimšanas- tātad reāli pirmais brauciens pēc kādu 7 gadu pārtraukuma :) es pati laikam biju vairāk uztraukusies, nekā viņi. Viss bija kārtībā, labi iegadījās, ka viņi bija veseli šonedēļ un gāja uz bd (ā, Kristians bija divas dienas mājās), oma viņus izņēma no bd, vakarā tētis bija mājās, tā, ka viss ok.

Toties iedomājies manu prieku, kad lidostā abi stāvēja ar sazīmētām bildēm rokā un uz vienas bildes bija rakstīts- mīļā māmiņa mēs tevi ļoti gaidam :)

Ir kādreiz veselīgi mazliet attālināties no visa pierastā! :)
Inga teica…
Ļoti jaukas čības zēniem! Man ļoti patīk! Nav brīnums, ka negribas novilkt pat gulēt ejot... :))) Turklāt no Somu zemes:))))
Somi malači! Tā pat kā igauņi. Viņos ir kaut kas līdzīgs manuprāt. Pagājušā vasarā Somijā ievēroju ceļa zīmi - pieaudzis cilvēks ar bērnu...:))) Mums - tikai pieaugušais. Arī tā var paust attieksmi.
Es ļoti ceru, ka pamazām šis somu feinais piegājiens dzīvei, par kuru Tu stāsti, ienāks arī pie mums.:)))
Aija Elliņa teica…
Paldies! :) Jā, Inga, tur šīs zīmes- pieaugušais ar bērnu ir visās malās, es arī tās ļoti daudz kur redzēju.

Es arī ceru, ka lietas var mainīties!
Madara teica…
čībiņas labās, man asociējas ar tādiem noskrējušies palaidnīgi suņuki :D
Aija Elliņa teica…
Varētu būt arī tādas asociācijas! :) Satiku daudz suņus Somijā, bet nevienu kaķi :) zaķus arī satiku :D
Anonīms teica…
čībiņas ir vienkārši mīļuma kalngals, puisīšiem tik labi der un skaistas un vispār.....
liene teica…
Es balsoju par chibam ,nevis koncham!(KONCHAS- parsvara milti cukurs ,cietes un edienu krASAS!bLEHHHH)
Runajot par izmainham vispirms katram mazam cilveekam jamainas lai kas mainitos ,tad mainas paarejais,vel vairakiem jagrib labak nekaa lidz shim!Runajot par to ka katrs pats dara savus rokdarbus ari Somija,Zviedrija utt pietiek pashdaritaju ,bet pietiek ari kapitala lai pietiktu tiem kas rada..
ehhh ko daudz runat..tas buus lhoti gars celhs lATVIJA
Mvh liene
Aija Elliņa teica…
Liene, bet gribās taču cerēt, ka lietas var mainīt, vai ne? :) Paldies par komentāru!
liene teica…
Bet protams bez ceriibas vispar var seesties soffa un gaidit beigas...
Ko es ar to domaju-nevar ceret uz ko jaunu ja piekeeras pie veca iemolhotaaaa-es domaju sistemas...jeb kaa vecos laikos....ir jadoma,jauzvedas un jaelpo atverti pret pasauli un sevi,tikai tad notiek parmainhas!
Laba gramata starp citu: kurhs pievaca manu sieru!
Prieks redzet aktivas latvieshu sievietes...sekoju tavam blogam jau labu laiku!
Mvh liene
Aija Elliņa teica…
Paldies, Liene! ievēroju, ka sekotājos uzradusies ''ārzemniece'' :) Liels prieks par to!

Darbojamies un nepadodamies! :)