Dzērveņu un riekstu maizīte
Šodien gribējās nedaudz nosvinēt to, ka, bērnam mērot temperatūru, termometrs rāda mazāk, nekā vakar. Bet vakar tas rādīja 39 un 7... un tad man pavisam nelāgi sametās. Bet šodien ir jauna diena un gribas domāt, ka viss iet uz labu! :)
Cepam ikdienas kūciņu, kas receptē nemaz nav nosaukta par kūciņu. Recepte šeit.
Mans variants-
1) 1 1/3 tases cukura (man mazāk),
2) 1/2 tase valrieksti (nedaudz sasmalcināti),
3) 2 tk kanēlis,
4) 1 tk cepamais pulveris,
5) 1/2 tk sāls,
6) 1 ola.
7) 2 tases milti (man- parastie kviešu, rupja maluma kviešu un ķirbja milti),
8) 1 tase piens,
9) 1/3 eļļas (vīnogu kauliņu) un
10) 1 tase dzērvenes (man rozīnes un mazāk),
11) 1/2 tk Garam Massala garšvielu maisījums.
DARU TĀ
Labi uzkarsēju cepeškrāsni.
Sajaucu šķidrās sastāvdaļas, tad sausās un tad visu sajaucu kopā. Riekstus un rozīnes (vai dzērvenes klāt), cepeškrāsnī iekšā un cepu, kamēr maizītē iedurts kociņš paliek sauss.
Sanāk tāda forša, vienkārša maizīte- ikdienas našķītis. Domāju, ka kāda daļa no tās pārtaps arī par sausiņiem.
Maizīte, pagaidi, tūlīt es tevi ēdīšu! :)
Komentāri
Un šitā kārdināt ar tik apetelīgām maizītēm ir nepieklājīgi:) Vismaz jau nu tos indivīdus, kuriem sāk šķist, ka "ziemas riepas" jau ir ar pietiekamu amortizāciju:)
Bet maizīte, ņammīga...
Paldies, Inese. ņam! :)