Garšīga dārzeņu zupa
Kolāžā izmantots fragments no grāmatas ''Vēdiskā veģetārā pavārgrāmata'' vāka foto
Šodien pirmo reizi vārīju zupu, kuras receptē ir izmantots mūngdāls (to pirku veikalā Rudra, Rīgā, Skolas ielā 31). Kā vēsta ''Vēdiskā Veģetārā pavārgrāmata''- par dālu sauc pākšaugus, kuriem noņemta miziņa un kuri ir sašķelti.
Savārījies mūngdāls izjūk un zupa iegūst patīkamu, maigu, krēmveida konsistenci. Recepte ir šāda-
Vienīgās atkāpes no receptes bija- neizmantoju kaltētus asos piparus, piebēru pavisam nedaudz čili to vietā un man nebija svaigi kapātas koriandra lapas. Dārzeņus liku šādus- puķukāpostu, papriku, kartupeļus un ķirbi (visus sīki sagrieztus).
Iespēju, ka mani bērni ēdīs zupas no šīs, manuprāt, interesantās pavārgrāmatas, ļoti stipri palielina klāt uzceptie maizes plācenīši. To recepte pavisam vienkārša- sajauc miltus, nedaudz eļļas, ūdens un šķipsnu sāls. Šoreiz arī nedaudz saldā krējuma pieliku. Ļoti stipri sasilda sausu pannu un uz tās cep plācenīšus. Bērni sajūsmā! Plācenīši- tas ir kaut kas! :)
Labu apetīti!
Komentāri