Vāram ziepes!
Lūk atkal pagājušas vienas brīvdienas- aizskrējušas, ka nebija ko manīt! Tikai šoreiz tās atstājušas arī kādu ''taustāmu'' rezultātu ziepju izskatā.
Irēna jau aprakstīja visu procesu jo smalki, vien piebildīšu, ka ziepju vārīšana izrādījās viena varen jauka nodarbošanās. Es gan šoreiz vairāk asistēju un turējos pie fotoaparāta, bet noteikti zinu, ka atkārtošu šo pasākumu arī savās mājās.
Tātad, mums sanāca ziepes, kas taisītas uz kazas piena ziepju pamatmasas bāzes ar šādām piedevām- burkānu sula un citronu eļļa, zilie māli un zaļā eļļa, medus, kafija un kanēlis.
Pirmais paraugs jau devies pie manas omas kā suvenīrs, varbūt tieši tādēļ, ka viņa vienmēr ir krājusi ziepju galiņus un vārījusi no tiem jaunas ziepītes. Neko nezinot par to, ka tas ir stilīgi un forši, tikai un vienīgi taupības dēļ. Bet mēs jau tagad arī esam pie tā paša nonākuši, ka var neizmest to, kas var vēl kalpot.
Priecājos par savu mazo ziepju kolekciju un saku- pamēģiniet jūs arī!
Komentāri
Žē, es tik esmu redzējusi, ka viņa savāc tos atlikumiņus, kuri jau tāpat ir plāniņi, saliek katliņā, katliņu ūdens peldē, varbūt piešauj nedaudz ūdeni klāt un kausē. Ja ir lielāki gabaliņi, tad sarīvē uz rīves. Tieši tāpat, kā darbojoties ar šo pirkto ziepju masu.