Putraimu biezputra
Nekādā gadījumā nevaru sevi pieskaitīt pie lieliem putru cienītājiem. Bet tad vienreiz padzirdēju, ka vīra ģimenē agrāk bieži tikusi vārīta ''putraimu biezputra'', kas, protams, ir nekas cits kā miežu putraimu biezputra. Un arī Reinis, mazs puika būdams, tādu ir labprāt ēdis. Kaut kur interneta plašumos sameklēju aptuvenu recepti un tagad šis ir arī mans viens no mīļākajiem ēdieniem, kad sagribas ko vienkāršu un ''tautisku'' :).
Vajadzēs (aptuveni, taisu ''uz aci'')-
- 1 glāzi miežu putraimu,
- 5- 6 vidējus kartupeļus,
- 2 glāzes ūdens,
- 2 glāzes piena,
- nedaudz sviesta,
- ja vēlaties- cauraugušu cūkas gaļu vai šķiņķīti.
DARU TĀ
Miežu
putraimus ieberu traukā (bļodā) un noskaloju siltā ūdenī vairākas reizes, pēc katras
reizes ūdeni nolejot. Lieku katlā, apleju ar ūdeni un sāku vārīt.
Kartupeļus nomizoju, rūpīgi nomazgāju un sagriežu pavisam mazos gabaliņos.
Putru vāru uz lēnas uguns zem vāka 5 minūtes, skaitot no
vārīšanās sākuma brīža. Noņemu putas, kuras parādās. Pievienoju kartupeļus un vāru ~ 10 minūtes. Pievienoju pienu, nedaudz sviesta (nav obligāti) un sāli.
Ieslēdzu cepeškrāsni un iesildu to līdz 180 grādiem.
Kad putra ar pievienoto pienu ir vārījusies 10 minūtes, noņemu katliņu no uguns, lieku ugunsizturīgā pannā, pārberu ar sīki sagrieztiem gaļas gabaliņiem un lieku sakarsētā cepeškrāsnī uz kādām minūtēm 20-25.
Labu apetīti!
Komentāri
mamma vēl joprojām šito vāra un tad aicina visus bērnus kopā panašķēt :D
tik speķa gaļiņu mamma atsevišķi uztaisa ar sīpoliem mērcītē. un tad klāt ēd pie miežu putras ar kartupeļiem vārītai ;)
super, sakārdināji atkal :D
Jā, Diāna, es pirmo reizi vārīju, arī iebēru divas glāzes, tad neapšaubāmi sanāca daudz! :)
Tiešām - jāsaņemas un jāizvāra pašai!
Doronike, man prieks un sveicināta lasītāju un komentētāju pulciņā! :)