Makaroni ar ķirbja un siera mērci
Te viena recepte, kas manu uzmanību piesaistīja ar ķirbja klātbūtni mērcē :). Sanāk tāds kā makaronu sacepums ar siera- ķirbja mērci. Oriģinālo recepti meklējiet šeit. Mana variācija ir šāda-
Vajadzēs (daudzums pēc jūsu izvēles)-
1) makaronus (es lietoju pilngraudu, pirku lielveikalā IKI),
2) valriekstus,
3) ķirbja biezeni (to taisu daudz un uzglabāju saldētavā, sautējot ķirbi ar nelielu daudzumu ūdens vai pacepot ķirbi cepeškrāsnī un sablendējot),
4) kādu labi kūstošu sieru,
5) kādu cieto sieru,
6) pienu,
7) saldo krējumu,
8) pa pāris karotēm sviesta un miltu,
9) salviju- kaltētu un svaigu, ja ir pieejama.
Daru tā
Uzvāru makaronus, noleju ūdeni, lieku karstumizturīgā pannā. Taisu mērci- katliņā izkausēju ~ pāris karotes sviesta un apcepu tajā pāris karotes miltu (vai arī vienkārši miltus iejaucu aukstā pienā). Pievienoju aptuveni glāzi piena un saldā krējuma un sarīvētu viegli kūstošu sieru. Pievienoju ķirbja biezeni (daudzums pēc izvēles-cik gribat just ķirbja garšu). Visu pavāra, kamēr siers izkusis. Pasāla, pieber melnos maltos piparus un kādu tējkaroti sasmalcinātas, kaltētas salvijas.
Makaronus pārber ar valriekstiem (var smalcināt, es to nedaru), lej virsū mērci un pārkaisa ar rīvētu cieto sieru. Liek sakarsētā cepeškrāsnī un cep, kamēr siers izkusis. Pasniedzot, var uzbērt dažas svaigas salvijas lapiņas. Bet nelieciet tās, pirms cepšanas, kā to izdarīju es, tad jums būs pārkaisīts ar kaltētām lapiņām :).
Labu apetīti!
Komentāri