Ingvera cepumi
Te vieni interesanti un viegli pagatavojami cepumi tām mājām, kurās vienmēr kaut kam jābūt, ko pie tējas uzkost :). Sacepam, kādā skaistā stikla traukā ar vāku iekšā un tad ēdam pie kafijas vai tējas!
Angļu valodā lasošie, lūdzu skatieties precīzu recepti šeit.
Pārējiem- mana brīva interpretācija.
Vajadzēs-
1) 2 tases miltu,
2) 1 ēdamkaroti ingvera pulvera,
3) 2 tējkarotes cepamā pulvera,
4) 1 tējkaroti kanēļa,
5) 1/2 tējkarotes sāls,
6) 3/4 tases sviesta,
7) 1 tase cukura (es pieliku 100 gr fruktozi, jo cukurs bija izbeidzies),
8) 1 ola,
9) 1/4 tase tumšā cukura sīrupa
DARU TĀ
Atsevišķi sajauca sausās sastāvdaļas un atsevišķi slapjās. Savienoju kopā un ar rokām samīcu mīklu. Izrullēju, izspiežu aplīšus ar glāzi un uzkarsētā cepeškrāsnī iekšā! Izcepās gatavi ļoti ātri- kādās 10-15 minūtēs.
Bērni jau pasūtīja sacept vēl rītdienas Mārtiņdienas tirgum :).
Jauku tējas/kafijas pauzi!
Komentāri
Droši vien pamēģināšu tevis doto recepti ar variācijām: bez sīrupa un ar svaigo ingveru.
Bet, protams, man šķiet, ka tikai kādas klasiskas un neizmaināmas receptes nepakļaujas variācijā, visu pārējo var mainīt kā pašam labāk patīk! Vismaz es tā arī parasti daru! :) Un noteikti arī darīšu arī ar šiem cepumiem :)