Alus cepumi
Tieši tā, kā žurnāla ''Ievas virtuve'' sadaļā Manas bērnības receptes dara dažādas pazīstamas personas, es šodien izmēģināju izcept savos tīņu gados iecienītos Alus cepumus. Kā zināms, toreiz veikalos izvēle bija 'nekāda' un nācās iztikt pašu spēkiem.
Recepte ir pavisam vienkārša- 250 gr margarīns, 3/4 glāzes alus un 3 glāzes milti.
Recepte ir pavisam vienkārša- 250 gr margarīns, 3/4 glāzes alus un 3 glāzes milti.
Ātri samīca mīklu un ievieto ledusskapī uz divām stundām.
Tad izveltnē, izgriež tādas formas cepumiņus, kā katram labāk patīk un liek cepties. Protams, ka darbiņu nedarīju viena, četras mazas rociņas man palīdzēja. Cepumiņi izcepās ļoti ātri.
Un nu- jāpagaršo. Jā, vai nu garšas kārpiņas ir izlepušas vai tieši otrādi notrulušas, cepumiņiem kaut kas pietrūkst. Bet mēs nepadodamies, uztveram dzīvi vienkārši. Saliekam cepumiņus pa divi kopā, daļai cepumiņu vidū iesmērējam plūmju ievārījumu, daļai kausēto sieru Dzintars. To daram ļoti uzmanīgi, jo mīkla ir trausla. Varianti pildījumam ir visdažādākie- kas nu kuram garšo.
Mmmm, tagad cita lieta! Tas pats bērnības cepumiņš, bet tomēr savādāks. Labu apetīti!
Komentāri
Jā un mazās vēja kūciņas ar krēmu, kuram klāt bija šņabis ;) Vai atceries kā puiši jūsmoja? :D