Kabaču ikri un pārdomas par dzīvi
Audums pa kreisi pats sauc no plaukta- paņem mani, sašuj divas vīles, iever gumiju un būšu tev svārki! :)
Savukārt divi velveta audumi, kas jau ir izšūti, gaidīt gaida, kad pārtaps kādās rudens somās-
bet par to visu es domāšu rīt! :)
Lai diena nebūtu galīgi zemē nomesta (joprojām neesmu sapratusi, ka atpūsties arī ir vērtīgi!), taisu kabaču ikrus. Recepte ir viegla un ēdiens ātri pagatavojams, it sevišķi, ja dara kā es- gan burkānus, gan kabačus sarīvēju virtuves kombainā. Recepte aizgūta no žurnāla Ievas Virtuve 28.08.2009. Nr.2.
Vajadzēs-
1) 3 vidējus kabačus (man ir divi lieli),
2) 3-4 sīpolus,
3) 2 burkānus,
4) pusglāzi eļļas,
5) 3 ēdamkarotes tomātus pastas,
6) 2 lauru lapas,
7) ķiploku ,
8) sāli, maltos melnos piparus.
DARU TĀ
Sīpolus notīru, smalki sagriežu un sakarsētā eļļā apcepu. Kad tie apcepušies, pievienoju sarīvētus burkānus. Kabačus nomizoju, izņemu sēklas un sarīvēju. Pievienoju burkāniem un sīpoliem. Maisot cepu kādas minūtes 10.
Žurnālā bija rakstīts tā- vēl karstu masu pilda burkās. Ja kabaču ikrus plānots glabāt ilgāk par mēnesi un ēst ziemā, tad burkas (1 litra) nepieciešams pasterizēt 20 minūtes.
Es neesmu mēģinājusi tā darīt, mani kabači pazūd uzreiz- pa burciņai mammām un pati ēdu siltus kā piedevas pie kaut kā. Garšīgi!
Bet varbūt vēl saņemšos un sagatavošu arī kādu burciņu ziemai!
Komentāri