Nelielu sadzīvisku satraukumu un viegli saēdamu ēdienu diena

Pirmdiena mūsu mājā atnāca ar zināmu satraukumu. Pareizāk sakot- visvairāk satraukta biju tieši es.

Piektdienas vakarā secinājām, ka mūsu piecgadniekam nāk ārā augšējie zobiņi, kamēr iepriekšējie nemaz vēl nav izkrituši... Skaidrs bija viens- zobārsta vizīte nav novēršama. Tā kā iepriekšējā reizē bērnam ļoti patika pie zobārsta :), jo viņa tikai slavēja skaistos zobiņus un nekas nebija jālabo, tad nu šodien dēls bez uztraukuma devās pie ārsta, bez uztraukuma sēdās zobārsta krēslā un bez asarām izturēja 3 zobiņu izraušanu!

Sakarā ar šo, mūsu ēdienkartē bija mūsu mājas universālā zupa, kuras recepti jau publicēju agrāk sadaļā Zupas ar nosaukumu Slinkā krēmzupa un maigs biezpiena sacepums ar vaniļas mērci :). Lūk!

Vajadzēs-

1) 500 gr biezpiena,
2) 4 olas,
3) 6 ēdamkarotes cukura,
4) 6 ēdamkarotes mannu,
5) šķipsniņu sāls,
6) vaniļas cukuru,
7) rīvēta apelsīna vai citrona miziņa,
8) rozīnes (žāvēti augļi, sukāti u.c.).

Dažādos avotos šī recepte tiek papildināta ar sviestu vai krējumu vai citiem labumiem, bet man šī patīk tieši ar to, nav trekna. Arī biezpiena tauku procentu var katrs pats izvēlēties pēc savas gaumes, protams.

DARU TĀ

Nedaudz sajaucu olas ar cukuru, pievienoju visas pārējās sastāvdaļas, lieku cepeškrāsnī iekšā un lieta darīta!


Un vēlreiz paldies Salaspils poliklīnikas zobārstei Inārai Adrickai, ka neiedzina manam bērnam riebumu un bailes no zobārstiem uz visu mūžu, kā, es domāju, ar mums daudziem ir noticis bērnībā!

Komentāri

Anonīms teica…
nu Kika ir vienkārši malacis, smaidošs aizgāja un smaidošs atgriezās, bet bez 3 zobiņiem, bet tas nekas ,saaugs jauni, paldies mammītei par brīnišķigo saldo. Rīts bija ļoti satraukts.
omīte
Diāna teica…
Es pat nezināju, ka tā var būt - ka aug jauni, kad vecie nav izkrituši. Kā Tu saprati, ka jāved pie zobārsta? Viņam sāpēja zobi?

Sacepums izskatās dievīgs, es vienmēr cepu pēc vienas receptes, ko protu atrast www.receptes.lv, jo tam nosaukumā gadījusies kļūda, un man nav jāpāršķirsta trīs receptes, pietiek meklētājā ierakstīt "biezbiena", un izmet vienīgo variantu. Bet pēc receptes šis man patiks labāk, jo tiešām nebūs tik traki trekns. (Man jau biezpiens ir ar milzīgu tauku procentu, jo pērku no vienas vietējās gotiņas turētājas īstu lauku biezpienu, un likt klāt sviestu un krējumu liekas pilnīgi apgrēcīgi.)
Aija Elliņa teica…
O, tās jau ekstras, Diāna, es domāju vietējo tantiņu un gotiņu! :) :)
Nē, nekas nesāpēja, bet skaidri varēja redzēt smaganās, ka zobiņi grib līst ārā, bet nav kur līst, jo iepriekšējie vēl vietā... ja Tu redzētu, Tu uzreiz saprastu :) :) vai nav trakums!? Tā ir, ka pirmie zobi izlien 4 mēnešu vecumā un visi reizē :) :) Viņš man tāds zobainītis :)
Anonīms teica…
Biezpiena sacepums ar vaniļas mērci. Tas jau IZKLAUSĀS garšīgi, kur nu vēl, ja pievienots foto. Pilna mute siekalām. :)
Irēna teica…
jā, kā parasti, izklausās un izskatās ĻOTI garšīgi... puika varonīgs!
Anonīms teica…
Burvīgs biezpiena sacepums :) Un bildē tik kārdinošs, ka tā vien gribas uz brīvdienām izmēģināt. Es gan neesmu tādus cepusi, tāpēc man jautājums - vai drīkst uzzināt arī vaniļas mērces recepti? :)
Puika malacis - lai jaunie zobi aug veseli un stipri :)
Aija Elliņa teica…
Paldies, Kāmju mamma,paldies Irēna!
Tā, Anonīms, es esmu smalki iekritusi! :) Bet es nesākšu tagad drudžaini meklēt recepšu grāmatās vaniļas mērces recepti, lai uzdotu to par savu- esmu pieķerta, atzīstos- tā ir pirktā RUF firmas mērce pulvera veidā, kas pagatavojama 1 minūtē... :) :) Ļoti reti tādas pērku, bet šoreiz gadījās! :) :) :)
Anonīms teica…
Aija, paldies par atbildi :)
Būs jāpameklē internetā kā vaniļas mērci taisa.. tur gan noteikti tās īstās pākstis vajadzīgas? Vai veikalā nopērkamā garšas ziņā būtiski atšķiras no paštaisītās? Pie kā meklēt to jau gatavo mērci -tur kur garšvielu plaukti?
Aija Elliņa teica…
Es apsolos tuvākajā laikā izmēģināt kādu vaniļas mērci uztaisīt un noteikti dalīšos ar Jums, kā man sanāca... :) :)

Tajos plauktos, kur vaniļas un citronu esences kūkām, cepamie pulveri un kaut kādas tādas lietas cepšanai drīzāk... NU par garšu teikšu, ka labi, ka nebija ķīmiska tā garša, bet ļoti izteiksmīga arī nebij... nu kādreiz jau var izmantot! :) It sevišķi, ja akcents tiek likts uz to pamatēdienu! ;)