Plauktiņš dažādiem sīkumiem

Jau rakstīju un saņēmu ļoti daudz jaukus un sirsnīgus komentārus par vectētiņa taisīto un vasarā atjaunoto skapīti. Sapratu, ka ļoti daudziem nav sveša šī nedaudz sentimentālā lieta, kad savām rokām atjaunojam kādu mīļu mēbelīti vai citu priekšmetu. Atjaunojam tāpēc, ka vienkārši savādāk nevar!

Man ir vēl viens diezgan mīļš un muļķīgs (tas tāds mīļvārdiņš) plauktiņš, tikai šoreiz manis izdomāts un vīra realizēts. Reiz uz ātru roku remontējām mūsu dzīvokļa tualetes telpu un aktuāls kļuva jautājums par skapīti vai plauktiņu, kur glabāt visādas ķīmiskas lietas, lai bērni neredz un neaizsniedz. Naudas, protams, liekas nebija daudz un nav arī plānots šeit neko ieguldīt īpaši, tādēļ darījām tā-

Vajadzēja-

1) plauktiņu, kuru nopirkām vietējā saimniecības preču veikalā,
2) žalūziju, kuru nopirkām Jysk izpārdošanā par kādiem 1.70- Ls,
3) instrumentus, līmi u.c.

DARĪJĀM TĀ

Izjaucām žalūziju, jo tās garums bija apmēram 1.50 cm :))) un uzmanīgi noņēmām lieko garumu, sasējām striķīšus un salīmējām līstes tādā garumā, kā bija iecerēts.

Ieskrūvējām āķīšus plauktiņā un piekārām žalūziju durtiņu vietā. Plauktiņš arī ieguva dabisku un dzīvu izskatu, jo žalūzija gatavota no dabiska materiāla.

Tagad tas glabā sevī visādas ķīmiskas lietas, mēslojumu puķēm un citas lietas, par kurām man nav jābaidās, ka tās paņems bērni.

Un atkal bijām ieguvuši lietu, kuru nemaz tik vieglu sirdi nevarēsim izmest, jo tā darināta pašu rokām! :)

Komentāri

Irēna teica…
izskatās, ka Tu jau sen esi visu dokumentējusi/fotografējusi, malace!
Aija Elliņa teica…
Paldies, Irēna! Nē, šo dokumentēju tagad, jo man šis skapītis joprojām karājas pie tualetes sienas :) :)

Bet īstenībā ir daudz tādi darbi, kurus biju dokumentējusi, kad vēl pat domas par blogu nebija! :) :)
Anonīms teica…
Mīļie darba rūķīši, skapītis ir lielisks, šī dokumentācija ir labs liecinieks tam, cik daudz ko jūs esat paspējuši, citādi laiks skrien un liekās, ka nekas nenotiek, un kur vēl visas skolas un augstskolas un kursi. MALACIS!!!!!!!!!
Inese teica…
riktīgi feins skapītis - man arī patīk māju iekārtot "pa lēto" un tuvāk savai gaumei un vajadzībām.
Par dokumentēšanu - man gan diemžēl agrākie darbiņi palikuši bez bildēm un lielākā daļa ir atdāvināti vai arī jau nolietojušies. Sevi pieķēru pie domas, ka rakstu galvenokārt par meitiņu, ko viņai darinu, sanāk, ka dēlēns paliek bez ievērības - tā nu nav, bija laiks, kad tik daudz tika tapināts dēliņam, bet bilžu nav... :(
Aija Elliņa teica…
Inese, mēs Tev ticam, ka darināji arī dēliņam! :))) Bet grozies kā gribi- ir meitenītei vairāk ko darināt- visādas cakiņas un lietiņas :)

paldies (par skapīti)! :)
Anna teica…
Jā, jā, jā, plauktiņš ir pa feino sataisīts un meitenēm TIEŠĀM cakot var vairāk...Ja runājam par dokumentēšanu, tad es tiešām šobrīd visur dodos ar fotoaparātu somā- ja nu ko pamana, kāda ideja uzplaiksnī, kāds skaists skats, ko gribas parādīt pārējiem...Šodien arī biju jaukā pasākumā, kuru gribēju atstāstīt gan mājās palicējiem, gan blogā atrādīt, bet bez bilžām jau nebūtu pilns priekšstats...
Aija Elliņa teica…
Anna, mūsu mājās jau ir jociņš ''iegājies'' manā izpildījumā- vai, gribēju taisīt saldo ēdienu, bet fotoaparātam baterijas izlādējušās :))))) nu tas tāds blogeru domāšanas veids! :)
Inese teica…
:D mājiniekiem atliek vien viltīgi apgādāties ar bateriju krājumiem un tad jau vairs nevarēs atrunāties :)))
Aija Elliņa teica…
Jā, Inese, es esmu atradusi risinājumu 4 x 2 akumulatoriņu izskatā un akumulatoru lādētāja izskatā... tagad mani nejaušības vairs nepārsteidz!!! :DDDDDD