Ātrā biešu zupa (garšīga) :)
Smiekli sanāca, jo izrauti no konteksta šie vārdi skan nedaudz smieklīgi, bet īstenībā tajos ir zināma gudrība. Mana zupa arī šoreiz ir no iepriekš novārītiem dārzeņiem, tikai es to daru, ne tāpēc, lai ietu izklaidēties ar vīru :) (kur nu- darbadienas vakarā!), bet lai nozagtu laiku citām lietām, kas man svarīgas.
Vajadzēs-
1) bietes,
2) burkānus,
3) kartupeļus,
4) marinētu kabaci (var gurķīti),
5) kaltētu ingveru (pulverī, aizmirsu kā tas saucās- žāvēts, kaltēts?),
6) mārrutkus,
7) saldētas dilles, pētersīļus,
8) ''Anniņa'' garšvielu maisījumu (kas ir bez sāls),
9) ķiplociņu (daudzums pēc izvēles), sāli, piparus.
Zinu, ka vairums zupu tiek vārītas pirms tam apcepot eļļā burkānus, sīpoliņus utt.. Man gan šķiet, ka tā ir lieka laika tērēšana un nevajadzīgu kaloriju pievienošana zupai. Ja kāds saka, ka tā panākama labāka garša, varbūt! Es garšu cenšos variēt ar garšvielām. Bet tā ir tikai mana pieredze!
DARU TĀ
Nu lūk- sarīvēju iepriekš novārītas bietes, burkānus. Dārzeņus iepriekš vārot, nevajag pārvārīt pārāk mīkstus. Ielieku katliņā, ieleju ūdeni, lieku uz uguns. Sagriežu kartupeļus (arī iepriekš ar mizu vārītus) un sīki sagriežu marinētu kabaci no pagraba krājumiem. Pievienoju zupai. Kad zupa vārās, atliek pievienot ingveru, mārrutkus, sāli, piparus, garšvielas. Kad noņemu zupu no uguns, piespiežu caur ķiplokspiedi sasmalcinātu ķiploku, dilles un pētersīļus.
Tā es padaru bērnībā dziļi nīsto biešu zupu par sev patīkamu kulināru pasākumu! :))))
Komentāri
Jā, Rihardam ļoti garšo :)
PAldies par receptīti :)