Biezpiena kūka

Te viena garšīga biezpiena kūka, par kuru tās ēdāji nevarēs teikt, ka ir par biezu pamatkārta un par maz biezpiena :). Recepte no grāmatas ‘’Kūkas’’.

Vajadzēs-
1) 200 g miltu,
2) 50 g cukura,
3) 100 g sviesta vai margarīna,
4) 1 olu,

Pārklājumam

1) 5 olu dzeltenumus,
2) 100 g cukura,
3) 1 citrona miziņas rīvējumu,
4) 1 ēd.kar. miltu,
5) 500 g vājpiena biezpiena,
6) šķipsniņu sāls,
7) ¼ l piena,
8) 125 g sviesta,
9) 5 olu baltumus.

DARU TĀ

Pamatnei uz darba virsmas sajaucu miltus ar cukuru un vidū veidoju iedobi. Tajā lieku saplucinātu sviestu un olu un visu pēc iespējas ātri samīcu. Mīklu ievietoju ledusskapī uz pusstundu.

Pēc tam to izveltnēju un lieku veidnē, kas izklāta ar cepamo papīru. Pamatnei izveidoju nelielas maliņas.

Pārklājumam saputoju olu dzeltenumus ar cukuru un citrona miziņu, iemaisu miltus, biezpienu un sāli. Pievienoju karstu pienu un sviestu. Beigās iecilāju stingrās putās saputotus olu baltumus un pagatavoto masu lieku uz kūkas pamatnes. Kūku cepu sakarsētā cepeškrāsnī aptuveni 190 grādos un diezgan ilgi- nepilnu stundu.

Iespaidi. Īsta kūka, nevis biezpienmaizīte. Kad sajaucu pamatkārtu, liekas, ka tās ir par maz, bet tā nav. Kad sajaucu virskārtu, man liekas, ka visa ir par daudz, par šķidru un vispār jālej viss ārā... Bet, kad pacietīgi pagaidu stundu un kūka ir gatava, rezultāts tiešām liekas gards!
Kapēc kūka tik traki vizuāli atšķiras no grāmatā redzamās, man nav ne jausmas! :)))))

Komentāri

Jūlija teica…
Kārtīgs Cheese Cake latviešu gaumē! Izskatās ņammīgi! :)
Aija Elliņa teica…
:) :) jā, jā, kaut kas uz to pusi!
Antra teica…
Mums te pēdēja laikā mājās modē biezpiena plācmaizes ;) Mmm... izskatās, ka šitais varētu būtu uz izķeršanu, tb aprīšanu!!! ;)
Anna teica…
Paldies, Aija! Noteikti pamēģināšu...man visu laiku tieši tāda kārojās-mazs pamats, bet riktīgi daudz biezpiena...ņammma!!!
Aija Elliņa teica…
nu uz veselību, kam noderēs recepte! :)

Arī pavisam atdzisusi nebija zaudējusi savu gaisīgumu un garšu! Labi, ka dzīvoju kopār ar omu, mamma netālu, varu aiznest un ciemos brauc vīramāte, citādi te viena pārēstos! :DDDDD
Anonīms teica…
nu Aijuk, biezpiena kūka -!!!!!!!!!!! trūkst vārdu, tikai emocijas. Mana mammīte visu mūžu cepa tādas biezpienmaizes, kur maizes daudz un biezpiena maz, es pati pat neesmu mēģinājusi ķerties klāt tādiem meistarstiķiem, bet šī kūka pārspēj visu ko līdz šim esmu baudījusi.PALDIES!
Aija Elliņa teica…
Man prieks, ka garšoja! :)
Anonīms teica…
Kūka gardum garda! Vienīgi man nepatika virspuse - tāda sausa sanāca. Nākamreiz veikšu dažus papildinājumus - ar banāniņu vai kādu konservēto augli. Bet tas gaumes jautājums ;)
Aija Elliņa teica…
Jauki dzirdēt... bet kāpēc tā virpuse sausa sanāca?
Protams, ka ar papildinājumiem būs vēl labāk! :)